Završeno snimanje filma u kojem glavnu ulogu igra Džoni Dep

Za potrebe snimanja pojedinih scena kao statisti ovog puta bili su angažovni Japanci zbog tematike kojom se film bavi

U Tivtu je završeno snimanje filma Minamata u kojoj naslovnu ulogu igra holivudska zvijezda Džoni Dep.

”Posljednje scene filmske drame o životu američkog fotografa Judžina Smita snimljene su na Ostrvu cvijeća, a prethodno su kadrovi kojima treba da se dočara život u japanskom ribarskom selu u 1972. godine, snimani na Župi i plaži Kalardovo” saopšteno je iz Opštine Tivat.

Snimanje je počelo u Srbiji, a 10. marta filmska ekipa je doputovala u Tivat.

”Filmska ekipa i producenti naročito su zadovoljni saradnjom sa rukovodstvom Opštine, opštinskim preduzećima, posebno profesionalizmom Službe zaštite i spašanja čiji su pripadnici pomagali tokom cijelog snimanja. Takva zahvalnost je upućena načelniku Službe Zoranu Barbiću i svim vatrogascima-spasiocima”- navedeno je u saopštenju.

Opština Tivat je odobrila lokacije i obezbijedila podršku u komunikaciji sa opštinskim preduzećima i državnim organima.

Za potrebe snimanja pojedinih scena kao statisti ovog puta bili su angažovni Japanci zbog tematike kojom se film bavi.

”Stoga ovog puta nije bilo prilike da statisti budu mještani koji su već učestvovali na sličnim snimanjima, budući da su u Bokotorskom zalivu posljednjih godina snimana brojna ostvarenja poput „November man“, „Papillion“ i drugi”- podsjećaju u saopštenju.

„Minamata“ je film o prvom ratnom fotografu novijeg doba, Judžinu Smitu /W. Eugene Smith/. Nakon II svjetskog rata Smit počinje da radi za časopis Lajf /Life/ i otkriva trovanje ljudi iz fabrike Minamata u Japanu. Režiser filma je Endrju Levitas /Andrew Levitas/. Minamata se zasniva na zajedničkoj knjizi Ajlin Mioko Smit /Aileen Mioko Smith/ i Judžina u adaptaciji scenariste Dejvida K. Keslera /David K. Kessler/. Za izvršnu produkciju zadužena je producentska kuća WIP Films iz Beograda.

Slavni dani Drugog svjetskog rata daleko su iza Smita kada ga stari prijatelj, urednik magazina Lajf Ralf Grejvs /Ralph Graves/ ubjeđuje da se vrati u Japan kako bi otkrili veliku priču: razarajuće uništavanje obalne zajednice trovanjem živom.

Komentari

avatar