Ugostiteljski objekti u Budvi, Cetinju, Kolašinu, Ulcinju i Žabljaku od ponedjeljka će biti zatvoreni, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravlje.

Budva

Kako ističu u toj ustanovi, za sada je evidentno da je do pogoršanja epidemiološke situacije došlo u Budvi, Kolašinu, Ulcinju, na Cetinju i Žabljaku, jer je stopa obolijevanja u tim opštinama prešla 800 na 100.000 stanovnika.

Time, pojasnili su, pomenute opštine automatski prelaze u grupu opština u kojima će se od ponedjeljka i u narednih 14 dana primjenjivati pooštrene protivepidemijske mjere i to:

Zabrana rada ugostiteljskih objekata (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani osim za goste hotela).

Zabrana okupljanja u objektima stanovanja licima koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

U IJZ naglašavaju da trenutno nema opština u kojima je stopa obolijevanja veća od 1.200 na 100.000 stanovnika, niti je za očekivati da se neka od opština nađe u toj kategoriji koja bi podrazumijevala i zanranu kretanja u periodu od 22 sata do pet časova narednog jutra.

“Kumulativna incidencija u Podgorici trenutno je 792,7 na 100.000 stanovnika te će odluka o eventualnom pooštravanju mjera u Glavnom gradu biti donešena nakon statističke obrade svih uzoraka poslatih u Njemačku”, dodaju u Institutu.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve