Projekti predviđeni tenderom vrijednim 650.000 eura, koji je nedavno završen, od interesa su za grad, građane i turiste. Zato ne bi bilo dobro da od njih odustanemo, pa ću naredne sedmice imati sastanak sa čelnicima Uprave javnih radova i predstavnicima građana da zajedno dođemo do rješenja koje će svima odgovarati, rekao je Pobjedi predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević.

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović najavio je u petak da će povući plan privremenih objekata u Nacionalnom parku Durmitor, čim dobije zvaničnu odluku Skupštine opštine Žabljak.

Odbornici su jednoglasno dan ranije odlučili da se povuče saglasnost na taj dokument. To je rezultat višednevnih protesta građana zbog projekta koji je u okolini Crnog jezera planirala da realizuje firma Eksplorer. Zahtijevali su da se odustane od svih radova u zoni nacionalnog parka.

Vukićević smatra da bi, ukoliko se odustane i od radova predviđenih tenderom, svi bili na gubitku.

“Ne bi trebalo povezivati izgradnju nedostajuće infrastrukture, koja je neophodna tom dijelu nacionalnog parka sa onim što je planirano u okviru projekta firme Eksplorer. Građani se protive infrastrukturnim radovima, a bilo je planirano da se na tom potezu izgradi kanalizaciona i vodovodna mreža, nova ulična rasvjeta, prošire trotoari i da se izgradi kružni tok, kako bi se smanjile saobraćajne gužve na ulazu u nacionalni park Durmitor. Pet firmi je dostavilo ponude, što znači da je interesovanje za taj posao veliko. Kao što sam rekao naredne sedmice, vidjećemo što nam je činiti”, poručio je Vukićević.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve