Vlada je donijela Odluku o osnivanju Javne ustanove za smještaj odraslih lica sa invaliditetom i starih lica „Podgorica“.

foto gov.me

“Smještaj odraslih lica sa invaliditetom i starih lica ostvaruje se sada u u javnim ustanovama za smještaj odraslih lica sa invaliditetom i starih lica u Pljevljima, Bijelom Polju i Risnu i kod pružalaca usluge smještaja kojima je Ministarstvo rada i socijalnog staranja izdalo licence za obavljanje djelatnosti – domovima starih „Duga” i „Nana” iz Danilovgrada. Ovom odlukom osniva se i Javna ustanova za smještaj odraslih lica sa invaliditetom i starih lica u Podgorici kapaciteta 270 mjesta”, saopšteno je iz Vlade.

Sredstva za zarade zaposlenih za 30 izvršilaca, kako navode planirana su Budžetom Crne Gore za 2020. godinu.

“Stambeni prostor Javne ustanove se nalazi u zahvatu DUP-A „Konik – Stari aerodrom III” bruto površine 11.225 m², korisne površine objekta iznosi 9.807m² čija je vrijednost 12.500.000 eura.

Prema osnovnom ugovoru ukupna ugovorena vrijednost radova iznosi 9.116.380,19 eura. Radovima je obuhvaćena izgradnja objekta sa uređenjem terena, nabavkom i montažom namještaja i opreme i izradom infrastrukturnih priključaka”.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve