Subota, 23 Septembra, 2023
Rubrika:

Vlada dala rok Kotoru

Vlada Crne Gore neće odmah po isteku roka za formiranje vlasti u Kotoru uvesti prinudnu upravu u ovom gradu, saznaju Dnevne novine iz dobro obaviještenih izvora, već će sačekati još nekoliko dana, dajući tako neoročeno vrijeme da se taj posao obavi.

Rok za formiranje vlasti istekao je juče, tri mjeseca od održavanja lokalnih izbora u ovog gradu, koji su održani istovremeno sa parlamentarnim, 16. oktobra prošle godine.

Tako je opozicija dobila šansu da završi ono što nije uspjela prethodna tri mjeseca i postigne dogovor. Uslov da Vlada ne uvede prinudnu upravu je, prije svega, da Kotor usvoji Budžet, ili odluku o privremenom finansiranju, kao i da izabere predsjednika Skupštine.

Prema informacijama Dnevnih novina Socijalistička narodna partija ostaje pri zahtjevu da od ostatka opozicije dobije manjinsku podršku za samostalno formiranje vlasti. Podsjetimo, predstavici OO SNP Kotora su na sastanku sa delegecijama ostalih opozicionih partija Demokrata, DF, URA i SDP, od njih zatražili da ta četiri politička subjekta daju podršku SNPu da sama formira novu lokalnu vlast u tom gradu.

Izvor: Dnevne novine

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve