Možda proljeće  jeste pred vratima,  ali dok  nas sunce  ne ogrije  u punom sjaju  dajemo vam predlog kako da se zagrijete dok je broj na termometru jednocifren.

Danas vam upoznajemo sa  proizvodima  od merino vune.

Zaljubljenici u trendove  nisu mogli a da ne primijete velika koloritna pletiva u vidu ćebeta , šala, kape, đzempera …

Zadnjih par sezona internet platforme , kako one  koje se tiču modne tako , tako i one koj se bave enterijerom, preplavila su krupna pletiva raynih boja.  Sigurni smo da ste se pitali kako i od čega nastaju .

Tajna je u merino vuni .

Merino vuna je prirodni  material koji se dobija šišanjem merino ovaca.  Ovaj proces šišanja se vrši jednom godišnje i obavezan je  da bi se ovcama olakšali ljetnji periodi visokih temperatura. Sam proces se odvija slično šišanju kose i pri tom ovca ne trpi nikakav bol niti biva povređena.  Merino ovce su rasprostranjene u Australiji, Novom Zelandu i Južnoj Americi.

Kada pomislimo na vunu i proizvode izrađene od vune, uvijek ih  povezujemo sa neprijatnim osećajem grebuckanja i iritiranja. Međutim, merino vuna je mek, nježan i vazdušast materijal, koji pri kontaktu sa kožom ostavlja osećaj  prijatnosti i udobnosti, što je čini finijom i kvalitetnijom od svih drugih vrsta vune. Vlakna merino vune su upola tanja od vlakana obične vune, a samim tim su mekša, finija i osjetljivija  i upravo zbog toga manje iritantna u dodiru sa kožom.

U odnosu na običnu vunu, merino vuna ima nekoliko prednosti, ali jedna od najbitnijih je sposobnost regulacije temperature.Vlakna merino vune su aktivna i reaguju na promenu tjelesne temperature.  Pored toga što će vas grijati  zimi, merino vuna će vas hladiti ljeti. Proizvodi izrađeni od merino vune mogu slobodno da se koriste i djeca.

Fotografija :Veronika Jovanović Rajf i šal -Woollana Make up -The Beauty Club
Fotografija :Veronika Jovanović Rajf i šal -Woollana Make up -The Beauty Club

Proizvodi od ove vune su jako upečatljivi, što ako se odlučite da krase vas dom, što ako budu dio vašeg outfit . Pored mnogo prednosti , ljubitelji mode će se najprije “uhvatiti” za veliki izbor boja. Na meniju imate razne kolorite a ono što upadne u oko su toplije nijanse koje razvedre tmurne zimske dane .

Ove sezone kao najautentičniji komad od merino vune su i rajfovi koji fenomenalno idu uz šal . Sa tim pečatom, izgledaćete  kao prava zimska kraljica.

Na internet možete naći razne ideje kako napraviti nešto od merino vune .  Vjerujte nije komplikovano , iako niste neka rukatica  sa pletivom od merino vune lako ćete se snaći I obradovati sve one koji su mislili da od vas nikad “pletilje “.

Komentari

avatar