Gradsko preduzeće Komunalne usluge Podgorica objavilo je tender za nabavku i ugradnju posebnih uređaja na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog koji će se povezati na savremenu optičku mrežu glavnog grada, čime će se na bulevaru implementirati “zeleni talas“, saopšteno je iz Glavnog grada.

Uskoro uvođenje sistema zelenog talasa na Bulevaru u Podgorici

Procijenjena vrijednost nabavke je 33.057,85 eura, a riječ je o drugom koraku modernizacije svjetlosne signalizacije na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, nakon što je prvim predviđena zamjena semaforskih stubova starih više od dvadeset godina.

“Ponude se predaju radnim danima od 8:00h do 14:00h, zaključno sa danom 05.10.2020. godine do 10:00h. Javno otvaranje ponuda održaće se istog dana u 11:00h u prostorijama “Komunalne usluge” d.o.o. na adresi Ulica Zetskih vladara bb.

Podsjećamo, „zeleni talas“ je sistem upravljanja saobraćajem koji se primjenjuje u velikim gradovima sa pojačanom frekvencijom saobraćaja i čestim saobraćajnim gužvama. Sprovođenjem ovih aktivnosti doprinijeće se bržem i efikasnijem funkcionisanju saobraćaja, manjim vremenom zadržavanja i posljedično boljem kvalitetu životne sredine”, navode u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve