UBISTVO ŠARANOVIĆA: Saslušani članovi barske kriminalne grupe

Članovi barske kriminalne grupe na čijem čelu je bio pokojni Luka Đurović saslušani su juče u okviru istrage o ubistvu Danilovgrađanina Slobodana Šaranovića, piše Pobjeda. Nakon ispitivanja na koja su se odazvali u svojstvu građana, bezbjednosno interesantne osobe za koje su se istražitelji nadali da će im pomoći u rasvjetljavanju ubistva puštene su, jer su svi imali alibi.

ilustracija

Prema operativnim podacima crnogorske policije, mafijaški klan Luke Bojovića (43) kontroliše „škaljarski klan“ iz Kotora, kao i ogranak barske kriminalne grupe pokojnog Luke Đurovića. Likvidacija na pragu kuće u budvanskom naselju Dubovica i dalje se vodi po NN počiniocima.

Ubice su iz crnog „BMW-a“ ispalile skoro 30 metaka u Šaranovića. Na njega su pucale dvije osobe iz dva različita oružja, a nakon toga velikom brzinom se odvezle u nepoznatom pravcu. Istražitelji provjeravaju nekoliko pravaca, odakle su uzeli snimke, na osnovu kojih će pokušati da utvrde identitet ubica. Ipak, red poteza istražitelja potvrđuje prvobitne informacije da se ubistvo Šaranovića povezuje sa nalagodavcem iz španskog zatvora – Beograđaninom Lukom Bojovićem.

20170312082023_416869
Slobodan Šaranović ubijen je pred kućom u Budvi (Foto: Nezavisne.com)

Policija potražuje crni BMW iz kojeg su ubice Danilovgrađanina Slobodana Šaranovića u subotu veče u budvanskom naselju Dubovica u žrtvu ispalile čak 30 metaka iz automatske puške i pištolja. On je izašao iz pritvora 9. decembra prošle godine, gdje je proveo skoro tri godine zbog sumnje da je zajedno sa Nikšićaninom Ratkom Koljenšićem organizovao ubistvo Beograđanina Nikole Bojovića, brata vođe „zemunskog klana“ Luke Bojovića.

bojovic-luka
Bojović se nalazi u španskom zatvoru gdje služi kaznu od 18 godina zatvora (Foto: Arhiva)

Nikola Bojović je ubijen krajem aprila 2013. godine u centru Beograda, a kao direktni počinilac označen je Saša Cvetanović, kojem se sudi u beogradskom Specijalnom sudu. I za vrijeme boravka u spuškom pritvoru, Šaranović je bio pod posebnim mjerama čuvara upravo zbog operativnih saznanja istražitelja da mu prijeti opasnost.

original-1_161
Ubijeni Nikola Bojović (Foto: Tanjug)

Samo nekoliko dana nakon što se Šaranović našao na slobodi, pokušana je njegova egzekucija. Krajem decembra prošle godine prijavio je da je nepoznata osoba planirala da ga ubije, ali da se u posljednjem trenutku predomislila. On je od te osobe, čiji identitet policija nije saopštila, oduzeo pištolj i mobilni telefon i predao ih istražiteljima. Tim povodom Specijalno tužilaštvo formiralo je predmet i Šaranović je saslušan u svojstvu svjedoka. Iako se sumnjalo da se radi o članu „škaljarskog klana“ koji je bio angažovan da ubije Šaranovića, do dokaza se još nije došlo. Osim za ubistvo Bojovića, grupa Slobodana Šaranovića se tereti i za likvidaciju Miloša Vidakovića 2. jula 2013. godine u Budvi.

720
Šaranović je sahranjen juče u danilovgradskom selu Ždrebaonik (Foto: Arhiva)

Da iza ubistva Nikole Bojovića stoji Slobodan Šaranović, ukazao je Miloš Vojinović, jedan od osumnjičenih za ubistvo Vidakovića, u iskazu u Specijalnom sudu u Beogradu. Slobodanov brat – Branislav Šaranović (66) ubijen je u oktobru 2009. godine, a do danas taj zločin nije rasvijetljen. Slobodan je kao nalogodavca likvidacije njegovog brata označio klan na čijem je čelu Luka Bojović.

Branislav-Šaranović1-1023x480
Branislav Šaranović, brat Slobodana Šaranovića (Foto: Krik)

Bojović se nalazi u španskom zatvoru gdje služi kaznu od 18 godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i falsifikovanja isprave. Španska policija je Bojovića sumnjičila i za više likvidacija u toj zemlji, ali nije bilo dokaza o njegovoj upletenosti. Šaranović je sahranjen juče u danilovgradskom selu Ždrebaonik.

Izvor: Pobjeda / Pink M

Komentari

avatar