Broj zaraženih koronavirusom u svijetu premašio je 600 hiljada, preminulo je 27.417 osoba, a 133.426 se oporavilo, podaci su Worldometra.

Foto Shutterstock

Najteža situacija je u Italiji, gdje je od koronavirusa preminulo 9.134 ljudi.

Kako je u petak saopšsteno u toj zemlji je za samo 24 sata zabilježeno 969 smrtnih slučajeva što je najveći broj u jednom danu, a potvrđeno je 5.909 novih slučajeva.

Najveći broj zaraženih sada imaju Sjedinjene Američke Države, gdje su za samo 24 sata potvrđeno 14.602 slučaja.

U SAD je do sada preminulo 1.536 osoba, prenosi Tanjug.

Broj preminulih od koronavirusa u Španiji juče je porastao za 769 i sada iznosi 4.858.

Broj zaraženih porastao je sa 56.188 na 64.059.

Kina je danas prijavila 54 nova slučaja korona virusa, ističući da su svi importovani.

U Južnoj Koreji je broj izliječenih prvi put od početka epidemije veći od broja bolesnika u karantinu.

U Austriji je broj osoba pozitivno testiranih na korona virus dostigao jutros 7.697, a broj preminulih porastao je za devet, na 68, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Britanski premijer Boris Jonson pozitivan je na koronavirus i u samoizolaciji je, ali će nastaviti da vodi borbu protiv pandemije. Prethodno je od korone obolio i princ Čarls.

Francuski predsjednik Emanuel Makron založio se danas za budžetsku solidarnost u Evropskij uniji u borbi protiv koronavirusa i istakao da “Evropa ne smije da bude sebična”.

Brazilski predsjednik Žair Bolsonaro u petak je doveo u sumnju smrtnost u Sao Paolu od epidemije koronavirusa i optužio državnog guvernera da manipuliše brojevima u političke svrhe, ne iznoseći dokaze za svoje tvrdnje.

Američki predsjednik Donald Tramp potpisao je zakon o paketu ekonomske pomoći vrijednom dvije hiljade milijardi USD kojim treba da se umanjuju ekonomske posledice koronavirusa u SAD.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve