Tužilaštvo sumnjiči trojicu osnovaca iz Berana da su zlostavljali djevojčicu

Zlostavljana djevojčica će danas tokom dana dati iskaz tužiocu

Zbog sumnje da su tri učenika OŠ Radomir Mitrović iz Berana seksualno zlostavljali, duži period učenicu te škole, Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju je trojici osumnjičenih maloljetnika odredilo pritvor do 72 sata.

“Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju fomiralo je spise predmeta portiv tri mlađa maloljetnika zbog sumnje da su počinila krivičnih djela protiv polne slobode i odredilo im zadržavanje do 72 sata, saopšteno je CdM-u iz tog Tužilaštva.

Zlostavljana djevojčica će danas tokom dana dati iskaz tužiocu.

“Ona će nakon saslušanja biti upućena na pregled, koji će obaviti vještaci odgovarajuće struke. Dalje informacije nijesam u mogućnosti da dam, s obzirom da su u pitanju maloljetna lica, rukovodeći se predpostavkom nevinosti, prava na pravično sudjenje i prava na privatni život lica u postupku”, rekao je CdM-u državni tužilac u VDT u Bijelom Polju Hasan Lukač.

Pripadnici beranskog Centra bezbjednosti priveli su juče pet učenika te škole, zbog sumnje da su od decembra 2018. godine do februara ove godine zlostavljali dvanaestogodišnju djevojčicu. Sumnja se da su dječaci djevojčicu u više navrata, ucjenjivali i prisiljavali da im donosi novac i druge vrijedne stvari, a vodili su je i izletište koje se nalazi u blizini škole. Osumnjičeni su je navodno ucjenjivali eksplicitnim video-snimkom.

Djevojčicu je u prisustvu roditelja i psihologa pregledao ljekar, nakon čega je otvorena istraga i pokrenut postupak pred Osnovnim državnom tužilaštvu u Beranama, a poslije toga i u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

Komentari

avatar