Utorak, 30 Maja, 2023
Rubrika:

Repeša: Moramo ići do kraja i odbraniti titulu

Prva dva meča finala biće odigrana u kultnom “Pioniru” gdje “plave” čeka negostoljubiva atmosfera, u dvorani u kojoj je prošle godine tokom finala napadnut Nemanja Gordić

Neki mali verbalni gestovi najbolje pokazuju i zašto Jasmina Repešu prati reputacija gospoštine.

Foto: Cdm.me

Na primjer, kada mu na aerodromskom terminalu u Zagrebu, nakon pobjede Budućnost Volija u majstorici ABA polufinala, nekoliko lokalaca iskreno čestita uz komentar “nije bilo lagano, ali ste zaslužili”. Hvala od srca pruža ruku Repeša, na momenat prekida naš razgovor.

Uz lagan potez glavom, da možemo nastaviti, kao da se prećutno izvinjava što je nakratko razgovor prekinut. Jasmin je takav, uvijek se u komunikaciji potrudi, da ostavi utisak da je on tu najmanje bitan. I nije to kurtoazija ni taktiziranje kad se Repeša, na primjer, više puta zahvaljuje igračima na partiji, zalaganju, u velikom meču. Ovaj tim Budućnost Volija Jasmin Repeša nije selektirao.

Pa ipak, u plej-of seriji ABA lige, to je tim za koji bi se reklo da ima karakter, onako kako to on želi, kao njegove najbolje ekipe u skoro tri decenije karijere.

“Ne još, nećemo to reći! Moramo otići do kraja da bi to potvrdili. A to “do kraja” znači odbranu titule. E onda ćemo moći da govorimo o tom karakteru”, kazao je Jasmin, osvajač po dvije šampionske titule u Italiji i Turskoj, i još šest u Hrvatskoj.

Na konferenciji za medije u Zagrebu govorio je, da je pobjeda u ABA polufinalu velika stvar za projekat Budućnost Volija. Da je odbrana ABA trona upravo cilj, za projekat…

“Izuzetno je to bitno, ponoviću još jednom. A evo i zašto, objasniću: to je projekat koji raste, koji ima postavljene one najglavnije pretpostavke, da se desi uspjeh, da se ostvari kontinuitet. Projekat koji ima ovakvu publiku i podršku, to je neprocjenjivo… Projekat koji ima stabilnost i vođstvo predsjednika Bokana, pa Upravnog odbora, do svih angažovanih i posvećenih u Budućnosti. I tu nije kraj, to je projekat koji ima infrastrukturu za nivo kojem klub teži. I sve su to bitne pretpostavke da se raste dalje. I onda tu dođemo mi, da tu podršku koja se osjeća na svim nivoima, vratimo na terenu” rekao je Repeša.

Nema priče o taktici, pogotovo ne u noći nakon meča

I naravno da neće “otkrivati karte” pred duel sa Crvenom zvezdom u petak. Pa ipak, ima neke jasne smjernice koje želi da podijeli sa javnošću pred finale.

“Sigurno je mnogo stvari koje možemo i moramo popraviti. Svaki od njih mora pružiti ono nešto, još malo više. Eto, to je jedini recept. Dan odmora je u ponedjeljak za većinu, pa radimo… Prosto je, kad samo treba da pratite put koji ste zacrtali”, kazao je Repeša.

Konačno, prva kontroverza vezana za finale bila je da li će biti odigrano u “Železniku”, gdje je Budućnost Voli u uslovima na ivici regularnosti izgubila majstoricu ABA polufinala 2017. godine.

Ipak, prva dva meča finala biće odigrana u kultnom “Pioniru” gdje “plave” čeka negostoljubiva atmosfera, u dvorani u kojoj je prošle godine tokom finala napadnut Nemanja Gordić…

“Ne bih ja o tome mnogo, moram razmišljati o ekipi. U ovom timu imamo igrače koji su imali iskustvo igranja na teškim terenima, kada su suočeni sa pritiskom sa tribina od protivničkih navijača. To je jedan od kvaliteta koji zahtijeva košarka na ovom nivou, kada birate tim i dovodite igrače”, zaključio je Repeša.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve