Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Prosječna zarada u oktobru iznosila 720 eura

Prosječna (neto) zarada u oktobru u odnosu na septembar zabilježila je rast od 0,3 odsto, dok je prosječna (neto) zarada u oktobru 2022. u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 34,8 odsto

Prosječna zarada (bruto) u oktobru 2022. godine u Crnoj Gori iznosila je 891 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 720 eura, saopštila je Uprava za statistiku MONSTAT.

Prosječna (neto) zarada u oktobru u odnosu na septembar zabilježila je rast od 0,3 odsto, dok je prosječna (neto) zarada u oktobru 2022. u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 34,8 odsto.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u oktobru u odnosu na septembar zabilježile rast od 1,4 odsto proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile pad od 1,1 odsto”, pojasnili su iz MONSTAT-a.

Po sektorima djelatnosti, prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u oktobru u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sljedećim sektorima djelatnosti: Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (3,1 odsto), Informisanje i komunikacije (1,5 odsto), Prerađivačka industrija (1,4 odsto), Građevinarstvo (1,2 odsto), Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (1,1 odsto), Saobraćaj i skladištenje (jedan odsto), Umjetničke zabavne i rekreativne djelatnosti (0,8 odsto), Obrazovanje (0,6 odsto), Finansijske djelatnosti i djelatnost osiguranja (0,3 odsto), Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (0,2 odsto), Ostale uslužne djelatnosti (0,2 odsto), Usluge smještaja i ishrane (0,1 odsto) i Državna uprava i odbrana: obavezno socijalno osiguranje (0,1 odsto).

Pad prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u oktobru u odnosu na prethodni mjesec zabilježen je u sledećim sektorima: Poslovanje nekretninama (7,6 odsto), Snabdjevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija (1,3 odsto), Snabdjevanje vodom; upravljanje otpadnim vodama, kontrolisanje procesa; uklanjanje otpada i slične aktivnosti (1,2 odsto), Trgovina na veliko i trgovina na malo; popravka motornih vozila i motocikala (jedan odsto), Zdravstvena i socijalna zaštita (0,8 odsto) i Vađenje ruda i kamena (0,6 odsto).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve