Subota, 2 Decembra, 2023
Rubrika:

Pribilović: Efikasna javna uprava je prioritet Vlade

Uspostavljanje efikasne, racionalne i transparentne javne uprave, koja je okrenuta građaninu, prioritet je Vlade, kazala je ministarka u tom resoru Suzana Pribilović.

Pribilović je danas otvorila radionicu “Principi javne uprave – Radionica za civilno društvo”, koju organizuju Institut alternativa i SIGMA/OECD-a.

– Uspostavljanje efikasne, racionalne i transparentne javne uprave, uprave koja je okrenuta građaninu sa stvorenim uslovima da država postane pravi servis građana, prioritet je Vlade, kazala je Pribilović.

Prema njenim riječima, uprkos ostvarenim pozitivnim rezultatima u prethodnom periodu u oblasti reforme javne uprave, još mnogo toga treba da se uradi da bi ona bila pravi servis građana i privrede.

Ona je kazala da je utvrđen planski okvir za realizaciju aktivnosti i donesena Strategija reforme javne uprave 2016-2020, u čijoj je pripremi od velikog značaja bila saradnja sa SIGMA/OECD programom, a Principi javne uprave su osnov za definisanje strateških ciljeva.

– Aktivnosti su usmjerene na unaprjeđenje institucionalnog okvira za poslove reforme javne uprave, formirano je Ministarstvo, što je značajan iskorak i još veća posvećenost realizaciji zacrtanih strateških ciljeva, naglasila je Pribilović.

Kako je navela, u ovoj godini aktivnosti će biti usmjerene na unaprjeđenje organizacije javne uprave, nadogradnju službeničkog sistema i jačanje eUprave, u cilju jednostavnijeg i kvalitetnijeg ostvarivanje prava građana i privrede.

„A za realizaciju reforme javne uprave potrebno je, prije svega i saradnja državnog, privatnog i civilnog društva“, zaključila je Pribilović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve