Nikšićka policija u saradnji sa kolegama iz Herceg Novog i Posebnom jedinicom policije pretresla je 13 lokacija u Nikšiću koje koristi devet bezbjednsono interesantnih osoba i to: V.B. (44), V.P. (46), I.V. (35), Z.P. (42), A.M. (33), M.J. (37), P.K. (40), S.B. (44) i A.B. (34).

U službene prostorije radi kriminalističke obrade privedeno je osam osoba, saopšteno je iz UP.

– Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić su u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi i službenicima Posebne jedinice policije, u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, izvršili pretrese na 13 lokacija u Nikšiću koje koriste bezbjednosno interesantna lica, članovi organizovanih kriminalnih grupa i njima bliska lica, i tom prilikom pronašli i oduzeli oružje, municiju, automobile, novac, sredstva komunikacije i druge predmete, navodi se u saopštenju policije.

– Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke CZ M88 kalibra 9 mm, sedam komada municije istog kalibra, pištolj marke Pietro Beretta kalibra 7.65 mm, šest komada municije istog kalibra i 10 metaka kalibra 7.62 mm, kao i pištolj marke CZ M70 i 13 metaka odgovarajućeg kalibra. Takođe pretresom su pronađeni i oduzeti jedan pancirni prsluk, metalna palica na razvlačenje i šest mobilnih telefona koji će biti predmet daljih provjera. Od jednog lica privremeno je oduzet novac u iznosu od 3.000 eura radi provjera da li je stečen vršenjem kriminalnih radnjiRadi provjera službenici CB Nikšić su privremeno oduzeli i četiri putnička motorna vozila marke “VW Golf V”, “Jaguar”, „Range Rover“ i „VW Golf VI“”.

O svemu je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve