Opština Bar danas je saopštila da je tradicionalno, šestu godinu zaredom, učenicima prvih razreda osnovnih škola obezbijedila besplatne komplete udžbenika i na taj način potvrdila svoju namjeru da će ulaganje u obrazovanje mladih generacija, koje su budućnost svakog društva, i ubuduće biti prioritet u radu lokalne uprave.

Opština Bar uručila udžbenike za prvake

Komplete udžbenika za devet osnovnih škola sa teritorije opštine Bar danas je uručila v.d. sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i mlade Irina Dabović, ističući da će ova školska godina biti posebno izazovna kako za nastavni kadar tako i za učenike.

“Donacija udžbenika za barske prvake predstavlja vid podrške lokalne uprave izuzetno važnom obrazovnom procesu, ali i porodicama školaraca u cilju rasterećenja kućnog budžeta u ovom razvojnom koraku djeteta”, navela je Dabović.

U opštini ističu da je društveno odgovorna kompanija AD Port of Adria i ove godine podržala tu tradicionalnu aktivnost i dala značajan doprinos donirajući barskim prvacima komplete školskog pribora, koje je uručila Božidarka Dedić, menadžerka Sektora ljudskih resursa, izražavajući želju da školska godina počne uspješno, da učenici steknu kvalitetno znanje i izgrade nova prijateljstva.

Za školsku 2020/2021 godinu Opština Bar je obezbijedila 543 kompleta udžbenika vrijednih 20.303 eura, dok su za djecu čije su porodice korisnici materijalnog obezbjeđenja MOP-a i RE populacije, udžbenike obezbijedila resorna ministarstva.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve