Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Novinar iz BiH gnusnim i vulgarnim porukama napao uredništvo Standarda, pa ugasio profil

Novinar iz Bosne i Hercegovine Stefan Stanković sinoć je putem Fejsbuka na ogavan i neprimjeren način napao uredništvo portala Standard iznoseći niz uvredljivih, vulgarnih, pa čak i prijetećih poruka

Novinar iz Bosne i Hercegovine Stefan Stanković sinoć je putem Fejsbuka na ogavan i neprimjeren način napao uredništvo portala Standard iznoseći niz uvredljivih, vulgarnih, pa čak i prijetećih poruka.

Ovaj novinar prema saznanjima Standarda od kolega iz Bosne i Hercegovine, radio je kao voditelj na televiziji ATV u Banjaluci. Tome svjedoče i video snimci sa Youtube naloga ATV.

Prije nekoliko mjeseci je dobio aranžman na nacionalnom servisu BHRT. Međurim, kako saznajemo, nedavno je dobio otkaz iz te televizije.

Nakon što je iznio niz vulgarnosti na račun rada portala Standard, ugasio je svoj zvanični profil na Facebook-u.

Očigledno da čuvena izreka Voltera iz 18. vijeka: “Ne slažem se sa tim što govoriš, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da to slobodno kažeš”, za mnoge, poput Stefana Stankovića, nije shvatljiva ni u u 21. vijeku.

Krivično djelo

Novinar Stefan Stanković je počinio krivično djelo, za koje je u BiH, pored novčane, predviđena i zatvorska kazna.

Kazne za osobe koje vrijeđaju i prijete putem društvenih mreža i portala iznose od 100 do 900 maraka (od 50 do 45 eura).

Kazna zatvora do 30 dana prijeti onima koji svojim komentarima na društvenim mrežama ugrožavaju bezbjednost te predstavljaju prijetnju za nečiji život, tijelo ili imovinu.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve