Nikšić: Pustili psa, pa tukli maloljetnika, krivične prijave protiv tri lica

Krivične prijave za tri krivična djela na štetu maloljetnog lica su podnijete protiv tri lica, od kojih su dva bezbjednosno interesantna

Nikšićka policija rasvijetlila je četiri krivična djela, od kojih su tri počinjena na štetu maloljetnog lica. Krivične prijave za tri krivična djela na štetu maloljetnog lica su podnijete protiv tri lica, od kojih su dva bezbjednosno interesantna. Krivična prijava je podnijeta protiv još tri lica zbog sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje, saopšteno je iz Uprave policije.

Postupajući po prijavi službenika Hitne službe Medicinskog centra u Nikšiću da je u njihove prostorije sa povredama na ukazivanje ljekarske pomoći pristupio maloljetni V.D. (17) iz Nikšića, policijski službenici su uzeli izjavu od oštećenog lica u prisustvu zakonskog zastupnika.

“On je naveo da je dok se nalazio u dvorištu gimnazije uočio njenu nepoznato lice kako na povocu drži psa rase labrador koji je u jednom momentu krenuo u njegovom pravcu i ugrizao ga u predjelu nadlaktice nanoseći mu povrede. V.D. je nakon toga sa drugom došao ispred Medicinskog centra kada su mu prišla tri lica koja su ga fizički napala i zadala mu udarce nakon čega su se udaljila. Preduzimajući operativne i kriminalističke mjere i radnje službenici Centra bezbjednosti Nikšić su identifikovali i krivičnim prijavama procesuirali osumnjičena lica, B.G, J.G. i M.G.”, saopšteno je iz Uprave policije.

Protiv B.G. (61) iz Nikšića, koji je vlasnik psa, policija je nadležnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. Protiv njegovih srodnika koji su bezbjednosno interesantna lica J.G. (28) i M.G. (38), oba iz Nikšića, policija je nadležnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje i krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu maloljetnog V.D.

“Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su rasvijetlili i krivično djelo nasilničko ponašanje počinjeno krajem aprila 2019. godine u Nikšiću na štetu P.B. (27) iz Nikšića. Policijski službenici su identifikovali lica koja su, kako se sumnja, počinila ovo krvično djelo i nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv T.P. (20), R.Đ. (24) i D.P. (25), sva lica iz Nikšića, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje. Sumnja se da su ova lica fizički napala oštećenog P.B. i upotrebom elektro – šokera ga onesposobili za odbranu, udarajući ga stisnutim šakama u predjelu glave i tijela. P.B. je ukazana ljekarska pomoć u medicinskoj ustanovi kojom prilikom su mu konstatovane lake tjelesne povrede”, navodi se u saopštenju.

Komentari

avatar