Mandić: Apel građanima da ne pale vatru na otvorenom

Evidentirani su kvarovi na vatrogasnim vozilima koja se moraju hitno popraviti kao i dosta uništene opreme u čestim intervencijama, ali do usvajanja budžeta ništa se ne može uraditi

Ovih dana učestali su požari na teritoriji kotorske opštine i ovaj mjesec nikako ne ide na ruku pripadnicima Službi zaštite kako u Kotoru tako i u mnogim gradovima u Crnog Gori. Povećan je obim poslova.

foto Skala radio

Svakodnevno kotorski i vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Bogoljub Brezić“ iz Perasta imaju i do pet intervencija, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja.

Gotovo svakog dana  se čuju vatrogasne sirene i interveniše se od Radanovića do Risna, kako je bilo i ovih dana.

Vatrogasci Kotora i Perasta su sinoć u Risnu gasili montažni objekat u najstarijoj ulici, srednjevjekovnoj Gabela. Osim ovovog požara gorjelo je i nisko rastinje u Radanovićima.

čestali su šumski požari, intervencije prilikom saobraćajnih udesa i strukturni, odnosno požari u zatvorenom prostoru, kazao je komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja.

Mandić posebno apeluje na sugrađane koji žive u ruralnim područjima da u danaima kada se uređuju bašte, biljni i ostali materijal ne pale sami, već da pozovu komunalnu službu koja je zadužena za odvoz takvog otpada.

Posebno je Mandić zamolio mještane da se uzdrže od ovog posla u narednim danima kada je najavljena jaka bura sa udarima od preko 40 čvorova kako bi se spriječili veći šumski požari.

On je podsjetio na još jedan problem, neusvajanja budžeta opštine, koji ne ide na ruku Službi zaštite jer svi resursi koje oni posjeduju imaju svoj rok trajanja i do usvajanja budžeta ova Služba ne može nabaviti novu opremu.

Evidentirani su kvarovi na vatrogasnim vozilima koja se moraju hitno popraviti kao i dosta uništene opreme u čestim intervencijama, ali do usvajanja budžeta ništa se ne može uraditi.

Stoga, još jedan apel građanima da pomognu ovoj službi tako što će se uzdržati od paljenja na otvorenom, kako bi zajednički prebrodili ovaj problem, zaključio je Mandić.

Komentari

avatar