Subota, 30 Septembra, 2023
Rubrika:

Kome je metak bio namijenjen?

Petar Pejović (21) iz Podgorice uhapšen je preksinoć oko 22 sata na Bulevaru Ivana Crnojevića, zbog sumnje da je sa sugrađaninom Blažom Lađićem (21) spremao likvidaciju člana „kavačkog“ klana iz Podgorice, čije ime policija nije saopštila.

Prema saznanjima Pobjede, Pejović se u policiji branio ćutanjem, nakon čega je priveden kod višeg državnog tužioca, koji mu je odredio zadržavanje od 72 sata. Lažne tablice i oružje Policija je do zaključenja lista tragala za Lađićem koji im je pobjegao kada su uhapsili Pejovića.

Inspektori su zaplijenili automobil „ford fiesta“ sa lažnim tablicama, za koje je utvrđeno da su ukradene. Zaplijenjeno je i oružje: hekler, škorpion i prigušivač kojim je, kako se sumnja, trebalo da bude ubijen član „kavačkog“ klana.Istražitelji za sada ne znaju ime osobe koju su Pejović i Lađić planirali da ubiju, ali na osnovu tragova vjeruju da je meta trebalo da bude jedan od članova suparničkog mafijaškog klana.

Istražiteji još nijesu uspjeli da utvrde identitet potencijalne žrtve, ali nam je saopšteno da intenzivno rade na slučaju osujećenom na osnovu operativnih saznanja. Kako se navodi u saopštenju policije, juče je pretreseno više objekata i saslušano više osoba, kako bi utvrdili plan osumnjičenih.

Tragovi i saznanja policije ukazuju da su osumnjičeni pripremali ubistvo koje je naručeno iz Kotora. Odmah nakon stavljanja lisica na ruke Pejoviću, istražitelji su utvrdili da je blizak prijatelj sa dvojicom Podgoričana koji su u policijskim dokumentima obilježeni kao bezbjednosno interesantne osobe.

Kako nam je potvrđeno iz više izvora, Pejović je blizak prijatelj sa vođom „škaljaraca“ Jovicom Vukotićem. Poznanstvo Kotoranina i Podgoričanina počelo je u a ZIKS-u, gdje su dijelili sobu. Pejović je tada izdržavao kaznu zbog razbojništva u podgoričkom naselju Zabjelo.

Nakon izlaska iz zatvora, Vukotić ga je povezao sa prijateljima iz Podgorice – Stevanom Stamatovićem i Minjom Šakovićem, piše Pobjeda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve