Kako da tvitujte, a da vas “ne vide”?

Puko banovanje korisnika kojim se Twitter služio ne bi li zavodio red među objavama i odgovorima koji ih kritikuju, nije naročito urodilo plodom, pa je vrijeme za primjenu drugačije taktike

Stiče se utisak da je korisnost društvenih mreža, kako vrijeme odmiče, sve više na probi. Umjesto lakšoj komunikaciji u kojoj je ležala početna privlačnost, aktivnija korisnička populacija vremenom se prepustila toksičnoj sredini koju čine prepucavanja, širenje dezinformacija i kontraproduktivne podjele na tabore gdje i najgluplji stavovi dobijaju publiku.

Ovakvo stanje povremeno prekine nadležne u brojanju para, pa je neophodno nekako umiriti razjarenu masu, naročito ako je iza ugla neki bitan politički događaj koji će dodatno da dolije ulje na vatru (poput predsjedničkih izbora u Americi naredne godine).

Puko banovanje korisnika kojim se Twitter služio ne bi li zavodio red među objavama i odgovorima koji ih kritikuju, nije naročito urodilo plodom, pa je vrijeme za primjenu drugačije taktike.

Ona obuhvata djelimično skrivanje određenih komentara od javnosti, čiji je sporni sadržaj ipak vidljiv svakome ko je voljan da ga pročita.

Prateći ikonu share, prikazuje se opcija hide Tweet. Odgovori sa ovom oznakom neće biti na prvi pogled dostupni, već je na radoznalim pratiocima da ga potraže u zasebnoj kategoriji. Na vidiku je i mogućnost da se oni naknadno objelodane ukoliko se autor objave predomisli.

Ovakva transparentna selekcija, pruža autorima mogućnost da konkretno ukažu na stav sa kojim se ne slažu, ali sa druge strane nudi i publici šansu da autora iskritikuje zbog komentara koji je neopravdano skriven, prenosi Svet kompjutera.

Dodatno komplikovanje moderacije koje za sobom povlači ovakva opcija, teško da će popraviti situaciju. Društvene mreže su ipak, uprkos avatarima i aliasima, i dalje odraz stvarnog svijeta, gdje su nesuglasice i sukobi neminovni šta god pojedinac želio ili činio.

Komentari

avatar