Husović: Stavovi političkih kalkulanata preplavili medijski prostor

Potpredsjednik Vlade zadužen za regionalni razvoj Rafet Husović kaže u intervjuu za Portal RTCG da su stavovi političkih kalkulanata preplavili naš medijski prostor, da u javnosti nema dovoljno prostora naporima i uspjesima Vlade prvenstveno na ekonomskom planu, otvaranju novih radnih mjesta, razvoju infrastrukture i turističke privrede, ali da Vlada ne vodi propagandu, već radi na dobrobit građana.

On dodaje da smo tradicionalno  u Crnoj Gori skloni da stvari gledamo iz lošijeg ugla.

„Prirodno, uloga kritičara uvijek je lagodnija. No, kada ta kritika ne nudi konkretna rješenja, onda ona prelazi u licemjerstvo koje ne doprinosi građaninu, već opterećuje ionako komplikovanu društvenu zbilju. Ako govorimo potpuno otvoreno o Crnoj Gori u 2019. godini, priznaćemo da neke stvari mogu biti bolje. Ali isto tako treba da budemo pošteni do kraja – mnogo toga je u Crnoj Gori danas bolje nego prije dvije godine, a još više u odnosu na period prije toga. Posebno ako gledamo period od obnove nezavisnosti“, rekao je on upitan da prokomentariše žestoke kritike i pozivanje građana da na ulici sruše vlast.

On kaže i da je osjećao potrebu da se kao potpredsjednik Vlade osvrne na izjave političkih kalkulanata koje su ovih dana preplavile crnogorski medijski prostor.

„Poručujem im: Naša zemlja snažno i dinamično ide naprijed, i ovu Vladu niko neće pokolebati u odlučnosti da građani u Crnoj Gori žive bolje i kvalitetnije”, rekao je on.

Komentari

avatar