Grboviću ponovo na čelu Nikšića

Na sjednici Skupštine opštine Nikšić, koja je danas održana, Veselin Grbović po drugi put izabran je za predsjednika opštine.

Obraćajući se odbornicima u Skupštini opštine, odbornik DPS-a i član Opštinskog odbora te partije Đoko Krivokapić rekao je da Veselin Grbović svakom poslu pristupa sa istom odgovornošću i profesionalizmom.

– Sve ono što je učinio u prethodnom mandatu, privrženost Nikšiću i ogromna želja da naš grad bude moderan, razvijen i ekonomski jak ne ostavlja ni najmanju dilemu kome treba povjeriti mjesto predsjednika opština Nikšić, za mandat od 2017. do 2021. godine. Uostalom, i građani Nikšića su to potvrdili, podržavajući u ogromnom broju listu čiji je bio nosilac, naveo je Krivokapić.

Nakon polaganja zakletve, Grbović je kazao da je mnogo lakše sada krenuti u novi četvorogodišnji period obavljanja predsjedničke funkcije, nego prije četiri godine, kada je bilo mukotrpno i teško raditi, ali su, kako je naveo rezultati bili vidljivi i u ovaj mandat ulaze kao jedna od finansijki najstabilnijih opština u Crnoj Gori.

– Finansijska situaacija je stabilna i možemo one zacrtane planove da odrađujemo po planu. Tu su značajne investicije koje nas čekaju i da, prije svega, u ovom mandatu sredimo konačno Dom revolucije, jednu mrlju koja je činila grad ružnim decenijama. Budžetom Direkcije javnih radova za to je predviđeno 17 miliona eura u naredne četiri godine, koji će biti uložene u njegovu rekonstrukciju. Tu je i skori završetak gradskog Trga koji već izrasta u ono što smo svi željeli, kazao je Grbović i dodao da se uskoro očekuje i donacija za izgradnju Doma za stare gdje će biti smješteno oko 200 osoba.

Osim ovih, on je najavio još nekolio velkih investicija od kojih očekuje da će donijeti veliki broj radnih mjesta građanima našeg grada. Tu izdvaja investiciju MI „Goranović“ koja planira izgradnju velike farme, zatim Logistički centar na Kapinom polju, preradu ljekovitog bilja, preradu voća i povrća u Župi na zemljištu zemljoradničke zadruge, kao i dvije velike investicije kao što su drugi blok vjetrenjača na Vučju i prevođenje Zete u Krupac.

– U tim projektima biće uposleno dosta novih radnika. Na primjer, u Domu za stare oko 200, farmi Goranović oko 50, u Logističkom centru oko 100, u preradi ljekovitog bilja oko 100, u preradi voća oko 50. Samo u tim projektima oko 500 ljudi biće ukupno uposleno. Još dva značajna projekta su izgradnja drugog bloka vjetrenjača na Vučju koji bi trebalo da košta oko 80 miliona eura i prevođenje Zete u Krupac i Slano u vrijednosti od 25 miliona, što je ukpno oko 105 miliona eura. U kratkom periodu, biće uloženo oko 158 miliona u Nikšić. To je zaista velika cifra i to raduje, najavio je Grbović i izrazio uvjerenje da će firme iz Nikšića biti angažovane na ovim projektima.

Grbović je podsjetio na velike saobraćajne projekte, rekonstrukciju putnih pravca Petrovići –Vraćenovići –granica prema Bileći, Vilusi –Ilino brdo, dok za narednu godinu najavljuje 17 kilometara rekonstrukcije puta od Vilusa do Trubjele. Očekuje, kako ističe, i da se krene sa izgradnjom puta od Nikšića do Cetinja, za šta se već radi projekat.On je najavio i izgradnju još jedne zgrade za pnzionere, zgrade za zdravstvene radnike i zaposlene u MUP-u i opštini.

U predstojećem mandatu Grbović najavljuje rekonstrukciju vodovoda u Župi, izgradnju vodovoda za Dučice, za Morakovo, Dragovoljiće, Laz, Konjev do, Petroviće i Vraćenoviće.Kada je u pitanju sport, Grbović je rekao da Nikšić ima sportiste koji često obraduju građane, a u junu Nikšić će biti domaćin velikog međunarodnog takmičenja u plivanju.

Iyvor> Onogost.me

Komentari

avatar