Dugovanja RTV Atlas oko tri miliona eura

Ukupan dug Radio Televizije (RTV) Atlas iznosi oko tri miliona eura, a do danas prispjela su oko 93 potraživanja, utvrđeno je na prvom ročištu nakon uvođenja stečaja.

Najavljeno je da će konačna suma biti utvrđena na ispitnom ročištu 19. aprila.

U saopštenju 36 bivših radnika RTV Atlas navodi se da je stečajni upravnik, Zdravko Cicmil, rekao da dugovanja prema tom mediju iznose oko 473 hiljada EUR, a potraživanja radnika, uključujući poreze i doprinose koji nijesu plaćeni od avgusta 2013. godine, iznose oko 800 hiljada EUR.

Plate nijesu isplaćivane od maja 2016. godine.

Najveći povjerioci su Atlas grupa, 1,227 milona EUR, Poreska uprava 882 hiljade EUR i bivši radnici 800 hiljada EUR, čiji predstavnici će formirati odbor povjerilaca.

Predstavnica bivših radnika, u odboru povjerilaca, Duška Pejović vjeruje u rad stečajnog upravnika, u hitnost stečajnog postupka i u preduzimanje svih zakonskih mogućnosti da se sva potraživanja naplate i utvrdi šta ulazi u stečajnu masu.

Ona je dodala da će tražiti da se ispita kako je došlo do otuđenja imovine RTV Atlas, budući da je stečajni upravnik rekao da RTV Atlas nema imovine i da su potraživanja gotovo nenaplativa.

Pejović očekuje od stečajnog upravnika i državnih instutucija da se, prije svega zaštiti interes države koja je, kako je kazala, tri i po godine ostala uskraćena za poreze i doprinose, a samim tim i interesi radnika.

Izvor: Mina

Komentari

avatar