Demokrate podržavaju protest: Složno protiv devastacije durmitorskog bisera

Podsjećaju da je Demokratska Crna Gora još 19. marta ove godine na održanoj press konferenciji upoznala javnost da se, kako tvrde, u srcu Nacionalnog parka “Durmitor” uspostavlja privatni monopol putem štetnog ugovora, a u korist kompanije i konzorcijuma na čijem je čelu funkcioner kolašinskog DPS-a

Opštinski odbor Demokrata Žabljak podržava građanski protest koji je usmjeren protiv devastacije Crnog jezera i Nacionalnog parka “Durmitor”, a koji će se pod sloganom “Dalje nećeš moći” održati u subotu kod rampe.

“Odbornici, kao i cjelokupno članstvo lokalnog odbora, pridružiće se građanima u najavljenim okupljanjima i protestnim šetnjama. Posebno nas raduje činjenica što su građani Žabljaka bez obzira na partijsku pripadnost, u duhu pobjeda, a ne podjela, stali složno protiv tajkuna koji želi da zarad ličnog interesa i profita devastira naš najvrjedniji resur – prirodne ljepote durmitorskog kraja”, kazale su Demokrate.

Podsjećaju da je Demokratska Crna Gora još 19. marta ove godine na održanoj press konferenciji upoznala javnost da se, kako tvrde, u srcu Nacionalnog parka “Durmitor” uspostavlja privatni monopol putem štetnog ugovora, a u korist kompanije i konzorcijuma na čijem je čelu funkcioner kolašinskog DPS-a.

“Kao što smo tada istakli i sada ponavljamo da je naš stav da na prostoru nacionalnih parkova nema mjesta za privatni biznis niti jednog fizičkog ili pravnog lica, kako funkcionera DPS-a, tako ni bilo kog drugog lica, partijskog ili nepartijskog. Stoga, još jednom pozivamo nadležne institucije da napokon postupe u duhu Ustava i po slovu zakona, te poslušaju glas građana i spriječe dalju devastaciju durmitorskog bisera – Crnog jezera”, kazali su oni.

Komentari

avatar