Subota, 2 Decembra, 2023
Rubrika:

Danas presuda Lješkoviću

Presuda suspendovanom komandantu SAJ-a Radosavu Lješkoviću trebalo bi, kako je najavljeno, da bude objavljena danas.

Lješković se juče nije pojavio na završnim riječima u sudu u Podgorici, a njegov advokat Zdravko Begović pojasnio je da su u pitanju opravdani porodični razlozi. Lješkovića Tužilaštvo tereti da je prikrivao pripadnike te jedinice koji su tukli i nanijeli povrede građanima tokom protesta Demokratskog fronta u oktobru 2015.

On je optužen za prikrivanje pripadnika te elitne policijske jedinice, koji su brutalno tukli građane, nakon razbijanja protesta Demokratskog fronta 24. oktobra 2015.

Osnovno državno tužilaštvo podiglo je optužni predlog protiv Lješkovića za krivično djelo – pružanje pomoći učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela za koje mu prijeti kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina.

Već petnaest mjeseci nijesu identifikovani pripadnici SAJ-a koji su brutalno tukli Miodraga Mija Martinovića, Andriju Račića, Marka Rakočevića, Darka Šćepanovića, Branimira Vukčevića, Momčila Baranina…

Lješković je ranije rekao da nije bilo moguće identifikovati policajce koji su učestvovali u tom događaju, jer su svi pripadnici SAJ-a bili pod maskama i šljemovima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve