DANAS o smjeni Muhovića

Predsjednik petnjičkog odbora DPS-a, Mehmed Adrović, kazao je da neće biti nikakvog odgađanja sjednice Skupštine opštine Petnjica, na čijem dnevnom redu će biti inicijativa za smjenu predsjednika lokalnog parlamenta – Adnana Muhovića.

foto: bscg.me

BS je juče zatražila da se unutar postojećeg koalicionog saveza na lokalnom nivou, DPS-a i BS, u Petnjici pronađe način da se prevaziđu postojeće nesuglasice, premoste razlike i nađu kompromisi, kako bi se održalo funkcionisanje koalicije i samim tim neometano funkcionisanje lokalne uprave do završetka njenog mandata.

Adrović je, sa druge strane, rekao da će sjednica na kojoj će se raspravljati o smjeni Muhovića biti održana danas, kako je to i predviđeno.

On je kazao da, “uprkos opstrukcijama koje konstantno vrše predsjednik i sekretar parlamenta, o inicijativi koju je još 6. februara podnijelo 15 odbornika Demokratske partije socijalista i po dva odbornika Socijaldemokrata i Socijaldemokratske partije, raspravljaće se danas i Skupština će donijeti odluku”.

-Demokratska partija socijalista nije za raskidanje koalicije na lokalnom nivou. Mi predsjedniku parlamenta zamjeramo što već duže vrijeme blokira rad Skupštine opštine Petnjica, krši konstantno poslovnik o radu parlamenta, vrijeđa odbornike i predsjednika opštine. Zbog toga tražimo njegovu smjenu i ne odustajemo od toga – kaže Adrović.

Na BS-u je, kako je rekao, da riješe ovaj problem i da ponudi čovjeka sa kim se može pregovarati i dogovarati. Sa Muhovićem je to nemoguće.

– Ponavljam, ne tražimo raskid koalicije. Što se tiče DPS-a, koalicija sa Bošnjačkom strankom u Petnjici je održiva i nakon Muhovićeve smjene – rekao je Adrović.

Izvor: Pobjeda

Komentari

avatar