CKM: Aerodrom PG da se zove “21. maj”

Crnogorska kulturna mreža (CKM) još jednom je uputila inicijativu Vladi Crne Gore da preko Ministarstva saobraćaja i pomorstva inicira da Aerodrom Podgorica promijeni naziv u Aerodrom 21. maj, kao i da se ispred zgrade istakne 21 jarbol sa crnogorskim zastavama koji bi simbolizovali Taj važan datum za Crnu Goru.

– Ispred zgrada aerodrome širom svijeta su istaknute zastave država u kojima se oni nalaze, što kod nas nije slučaj. Ovo je drugi put da pomenutu inicijativu upućujemo Vladi, podsjećanja radi prošle godine smo istu uputili bivšem ministru saobraćaja i pomorstva Ivanu Brajoviću, za koju čak ni odgovor nijesmo dobili, saopšteno je iz CKM-a.

Iz te organizacije su ocijenili da je, neprihvatanjem te inicijative u godini kada je Crna Gora obilježavala deceniju od obnove nezavisnosti, Ministarstvo saobraćaja iskazalo neodgovoran odnos prema 21. maju i državi Crnoj Gori.

– Očekujemo da će premijer Duško Marković, kao odgovoran političar, prepoznati značaj naše inicijative, i sa pozicije na kojoj se nalazi doprinijeti da se ona realizuje u najkraćem mogučem roku. Prihvatanjem naše inicijative pokazao bi se odgovoran odnos prema 21. maju, a kod putnika bi se stekao dojam kako u Crnoj Gori postoji odgovoran odnos prema državnim simbolima, što u stvarnosti, nažalost, nije tako, kazali su iz CKM-a.

Naveli su da u prethodnom periodu Vlada i resorna ministarstva, nijesu prihvatili niti jednu njihovu inicijativu koja se, kako su istakli, odnosila na jačanje i promociju crnogorskog identiteta.

– Svaukupna politička situacija u Crnoj Gori, i odnos većeg dijela opozicionih partija prema suverenosti države nam ukazuje da u narednom periodu predstoji velika borba za očuvanje tekovina 21. maja, ocijenili su u CKM-u.

Komentari

avatar