U proteklih 24 sata u Bosni i Hercegovini registrovane su ukupno 263 osobe pozitivne na virus SARS-CoV-2. Od tog broja u Federaciji BiH je 181, a u Republici Srpskoj 82.

Ilustracija

Od posljedica COVID-a 19 preminulo je šest osoba i sve su iz Federacije BiH. U istom periodu u BiH oporavilo se 290 osoba.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH novi slučajevi registrovani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim Posavskom. U Republici Srpskoj (RS) najviše zaraženih je iz Banjaluke, 30 osoba, navodi se u saopštenju Instituta za javno zdravstvo RS.

U BiH je od početka pandemije korona virusa do danas ukupno zaraženo 27.923 osobe, dok je 856 osoba preminulo od posljedica zaraze. Do sada se oporavilo 21 116 osoba.

Novom naredbom Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva koja je na snazi od 2. oktobra 2020. opšte mjere produžene su za rok od narednih 14 dana. Novim mjerama dozvoljeni broj osoba u kinima i pozorištima povećan je sa 50 na 70, a političke stranke pozvane su da tokom kampanje ne održavaju velike skupove.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve