BEOGRAĐANI harali i po Podgorici

Milan Brkić (19) i Filip Marjanović (18) iz Beograda, koji su prekjuče uhapšeni nakon razbojničke pljačke u Prvoj banci u Beranama, u Crnu Goru su ušli 14. februara i od tada su, kako se sumnja, u glavnom gradu počinili četiri razbojništva i jedno razbojništvo u pokušaju. Njih su, nakon hapšenja, saslušali inspektori podgoričkog Centra bezbjednosti, nezvanično saznaju Dnevne novine.

Dvojica osumnjičenih mladića su, kako se sumnja, po dolasku u Podgoricu, boravili u Siti kvartu.

Navodno su imali saučesnika za tipovanje objekata koje bi oni kasnije pljačkali. Tako su se na njihovoj meti minulih mjesec dana našle kladionica, pošta i prodavnice satova, što im je krivičnom prijavom stavljeno na teret.

Otkriveni su kada su, prije dva dana, maskirani fantomkama i naoružani pištoljem, upali u filijalu Prve banke u Beranama, odakle su odnijeli veću sumu novca.

Iz policije su tada saopštili da je jedan razbojnik, uz prijetnju pištoljem, prvo primorao dva zaposlena u banci da legnu na pod a zatim je drugi pištoljem, primorao trećeg zaposlenog da mu iz sefa preda novac, ispalivši pritom jedan hitac uvis kako bi ih zastrašio.

Jedan od razbojnika je primorao zaposlenog da mu iz sefa preda novac, ispalivši pritom jedan hitac uvis kako bi ih zastrašio

Nakon krađe novca, razbojnici su izletjeli iz banke i pobjegli u nepoznatom pravcu taksi vozilom.

Oba osumnjičena uhapšena su u Rožajama i to za manje od sat vremena nakon razbojništva u kojem su, kako se sumnja, ukrali oko 150.000 eura koje su nađene kod njih.

Izvor: Dnevne novine

Komentari

avatar