BAR: Osuđen na 15 godina zbog ubistva supruge

Nazim Ljiković iz Bara juče je u Višem sudu u Podgorici osuđen na 15 godina i pet mjeseci zatvora zbog ubistva supruge Veljdete (26), pišu Dnevne novine.

Odluku o kazni sudija Vladimir Novović javno je izrekao, ali je potom, tokom čitanja obrazloženja presude, isključio javnost. Javnost je bila isključena i tokom cijelog toka postupka radi zaštite interesa i morala porodice okrivljenog i oštećenog.

Prema navodima optužnice po kojoj se sudilo, Ljiković je 12. marta 2015. godine oko 21:35 časova u Ostrosu kod Bara, ubio suprugu Veljdetu Ljiković (26) koja je bila trudna. Osim za krivično djelo “teško ubistvo”, optužen je i za nedozvoljeno držanje oružja.

U prvostepenoj presudi se navodi da je Ljiković s umišljajem ubio suprugu 12. marta 2015. godine oko 21:35 časova na lokalnom putu. U trenutku kada je ona uzela telefon da pozove brata jer je odbio da viđa djecu, okrivljeni je u njenom pravcu ispalio osam hitaca, od kojih je sa pet pogodio. Tom prilikom je, kako se navodi, bio svjestan da ubija nju i njen plod jer je bila u petom mjesecu trudnoće.

Izvor: Dnevne novine

Komentari

avatar