Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije najavio je danas da će mošti Svetog Vasilija Ostroškog biti na crkveno-narodnom Saboru u Nikšiću 21. decembra. Tog dana MCP organizuje sabor zbog najavljenog usvajanja inoviranog Prijedloga zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

foto preuzeto sa antenam.net

Prema njegovim riječima ličnost Svetog Vasilija je ona koja ne dijeli ljude već vjekovima objedinjuje oko svojih svetih moštiju, ne samo pravoslavne, “već i sve duše žedne i gladne Boga i ljubavi Božije”.

“Sveti Vasilije će ponovo doći u Nikšić, njegove mošti će biti na poklonjenje u njegovom hramu u Nikšiću”, kazao je Amfilohije, objavljeno je na sajtu MCP.

On tvrdi da je mnogo duboka i komplikovana priča u Crnoj Gori i ne smije se dozvoliti da se budućnost Crne Gore gradi na, kako kaže, bogomržnji i bratomržnji, već na pomirenju i bratskoj slozi.

“Pozivamo sve, bez razlike, kao što dolaze u Ostrogu na poklonjenje, da dođu i u Nikšiću, jer sveti Vasilije ne gleda ko je ko, ko je musliman, ko je pravoslavac nego sve prima. Snimljen je i film o jednoj muslimanki iz Kazahstana koja je imala viđenje Svetog Vasilija i koja je dobila iscjeljenje u manastiru Ostrog, a skoro i neki rimokatilici iz Dubrovnika”, naglasio je Amfilohije.

1
Komentari

avatar
Najnoviji Najstariji Najpopularniji
Pero
Gost
Pero

Ovo je sramotno šta radi ovaj čovjek. To predstavlja skrnavljanje groba, što je krivično djelo. Ostavite sveca da mirno pociva, svava mu i milost.