Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

41. CRITICAL MASS: Voziće obećanim biciklističkim stazama

Januarski Critical Mass biće vožen onim dionicama kojima je bila predviđena izgradnja biciklističkih staza u Podgorici, na koridorima dva i pet.

NVO Biciklo.me na ovaj način želi da podsjeti gradske vlasti na obećanja o izgradnji biciklističkih staza na pet koridora, koja su samo djelimično ispunjena.

– Od planiranih pet, do sada je urađena samo biciklistička staza na jednom koridoru i dio staze na još jednom. Nadamo se da će tokom ove godine gradnja biti brža i kvalitetnija, te da planeri i graditelji neće ponavljati ranije greške, već da će na njima učiti, poručuju iz NVO Biciklo.me.

Prema planu iz 2015. godine, trebalo je da budu izgrađene biciklističke staze od raskrsnice ulice 27. marta i Kralja Nikole do brda Gorica, zatim od Željezničke stanice, Ulicom Mitra Bakića, bulevarima Save Kovačevića i crnogorskih serdara, preko mosta Unio bridž, Bulevarom revolucije, Cetinjskim putem, do kružne raskrsnice kod tržnog centra Delta siti, uključujući i krak ulicama Ivana Milutinovića i Jovana Tomaševića do Bulevara serdara Jola Piletića.

Staza je bila planirana od raskrsnice Bulevara Mihaila Lalića i Ulice Vlada Ćetkovića, Bulevarom Mihaila Lalića i Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog do Kraljevog parka, zatim od raskrsnice Ulice 27. marta do Krivog mosta, ulicom dr Ljubomira Rašovića, Bulevarom Džordža Vašingtona do Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, kao i dionica od brda Gorica, Ulicom Ivana Crnojevića, preko mosta Milenijum, Ulicom 13. jula, Moskovskom do Bulevara revolucije.

– U znak podsjećanja na obećano, a samo djelimično urađeno, januarski Critical Mass, 41. po redu, biće vožen uglavnom onuda kuda je predviđeno protezanje biciklističkog koridora br. 2 i br. 5. Zajednička gradska vožnja biciklima najavljena je za nedjelju, 29. januara, a početak je zakazan za podne na Trgu nezavisnosti, navode organizatori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve