Vijenci na spomenik Spasiću i Mašeri

Poštu borcima u drugom svjetskom ratu odali su posade školskog broda "Jadran" na čelu sa kapetanom korvete Zoranom Ivanovskim, patrolnog broda "Durmitor", na čelu sa poručnikom bojnog broda Aleksandrom Stepanovićem, i delegacija Opštine Tivat, koju je predvodio predsjednik SO Ivan Novosel

Posade brodova, predstavnici Opštine Tivat, delegacije UBNORA, učenici i studenti položili su vijence na spomenik narodnim herojima Milanu Spasić i Sergeju Mašeri u tivatskom gradskom parku.

Poštu borcima u drugom svjetskom ratu odali su posade školskog broda “Jadran” na čelu sa kapetanom korvete Zoranom Ivanovskim, patrolnog broda “Durmitor”, na čelu sa poručnikom bojnog broda Aleksandrom Stepanovićem, i delegacija Opštine Tivat, koju je predvodio predsjednik SO Ivan Novosel.

Spomenik su obišli i delegacije UBNOR-a iz Tivta, Kotora i Herceg Novog, Bokeške mornarice, studenti iz Studentskog doma “Spasić i Mašera” iz Dobrote i učenici SMŠ “Mladost”.

Ivanovski je bacio sa broda vijenac u uvali Brdišta, na mjestu gdje su prije 78 godina ovi narodni heroji, odbijajući da predaju brod okupatorima, izvršili svoju vojničku obavezu, digli brod u vazduh i zajedno sa njim pošli u plave dubine.

Komentari

avatar