Službenici Uprave policije MUP-a – Specijalnog policijskog odjeljenja su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a okviru nastavka akcije u kojoj je do sada osumnjičeno 19 osoba, uhapšena je još jedna osoba, F.S. (29) iz Podgorice, zbog sumnje da je u vezi sa navedenim počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Pretresom stana i drugih prostorija, u blizini njegove kuće, pronađena je i izuzeta ručna bomba. Takođe pronađena i oduzeta i vaga za precizno mjerenje. Bomba i vaga su bile zakopane u zemlji.

“Naime, službenici Specijalnog policijskog odeljenja su u nastavku akcije od 15.08.2018 godine, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, došli do operativnih podataka koji su ukazivali na to da se kod članova kriminalne organizacije, kao i kod lica koja su sa njima povezana, nalaze sakrivena eksplozivna sredstva – bombe i drugi nedozvoljeni predmeti.

Postupajući po naredbi za pretres koja je pribavljena od sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, službenici Specijalnog policijskog odeljenja su juče, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica, izvršili pretres više stanova i drugih prostorija koje koriste članovi kriminalne organizacije i sa njima povezana lica. Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi jedan od članova kriminalne organizacije, F.S, pronađena je i izuzeta ručna bomba kao i vaga za precizno mjerenje koje su bile zakopane u blizini njegove kuće”, saopšteno je iz policije.

Po nalogu Specijalnog državnog tužioca F.S. je uhapšen zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio navedena krivična dječa.

On će u zakonskom roku biti priveden SDT radi saslušanja.

Oduzeti predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

“Podsjećamo da su službenici SPO, nakon lišenja osumnjičenih lica 15.08.2018. godine, postupajući na osnovu operativnih podataka koji su ukazivali na to da se kod jednog člana kriminalne organizacije koji je lišen slobode navedenog dana nalazi skriveno automatsko vatreno oružje, dan kasnije, 16.08, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje je koristilo to lice i tom prilikom ispred ulaza u garažu, zakopano u zemlji, pronašli su i privremeno oduzeli automatsku pušku ruske proizvodnje tzv. kalašnjikov bez okvira i municije, automatsku pušku marke Tompson sa okvirom u kojem se nalazila municija i okvir bez municije za automatsku pušku. Sve navedeno je bilo zapakovano u najlonske kese i oblijepljeno izolir trakom”, navodi se u saopštenju.

Policijsko – tužilačke aktivnosti se nastavljaju, poručuju iz policije.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve