Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Vešović: Povećali penzije 8,15 odsto, a inflacija već 11 odsto

Objasnili su mu da je Monstat odredio da je toliko povećaju penzije po modifovanom obračunu

Na nedavnoj korespodentskoj sjednici Upravnog odbora Fonda PIO na kojoj je ozvaničena odluka o povećanju penzija od 8,15 odsto predsjednik Saveza udruženja penzionera Crne Gore Branko Vešović bio je protiv. Glasao je protiv povećanja od 8,15 jer im je bilo obećano 10 odsto.

“Ta korespodentsko sjednica nije mogla ništa da promijeni, ali sam glasao protiv povećanja od 8,15 odsto i tražio da bude onako kako su najavljivali ministri. Odjednom je ispalo da tako treba po zakonu i da je Monstat dao podatke. Neka je, ali je dosta više primjenjivanja zakona samo na penzionere”, kazao je Vešović.

Objasnili su mu da je Monstat odredio da je toliko povećaju penzije po modifovanom obračunu.

“Po meni to nije u redu jer je ovo vanredno povećanje penzija. Inflacija je već 11 odsto, tako da praktično nijesmo ništa dobili. Trebalo je to da bude vanredno povećanje od 10 kako je bilo obećano”, poručuje Vešović.

Penzije za maj biće uvećane 8,15 odsto. Najnoviji procenat povišice penzionerskih primanja ozvaničio je Upravni odbor Fonda PIO. Ranije je saopšeno da će penzije biti usklađivane sa inflacijom svaka četiri mjeseca. Prosječna penzija u Crnoj Gori za februar iznosila je oko 300 eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
upitnik
19.05.2022-17:17 17:17

Da li je portal u mogucnosti provjeriti da li su povecane sve penzije ili samo one do odedjenog iznosa jer su neki dobili istu penziju kao do sada.