Slučaj Duška Jovanovića neće biti rasvijetljen ako se ne dođe do nečeg novog u tom predmetu, u kome je tokom istrage bilo propusta, rekao je direktor Uprave policije Veselin Veljović.

To je saopštio na sjednici odbora za odbranu i bezbjednost i za ljudska prava i slobode, na čijem je dnevnom redu konsultativno saslušanje Veljovića i v.d. VDT-a Ivice Stankovića o istragama napada na novinare.

Veljović je to rekao odgovarajući na pitanje sestre pokojnog Jovanovića i poslanice Danijele Pavićević.

Na početku sjednice, nakon polemike o načinu rada, sjednicu su napustili poslanici DF-a.

Najavili su da će se vratiti u salu nakon uvodnih izlaganja, kako bi čelnicima državnih organa postavili pitanja i na druge teme, konkretno hapšenja u noći usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti i nakon toga.

U uvodnom izlaganju, Stanković je rekao da nijesu tačne ranije ocjene da tužilaštvo nije ostvarilo kominkaciju i dostavilo dokumentaciju o ranjavanju Olivere Lakić Komisiji za praćenje istraga napada na novinare.

Nikola Marković iz Komisije za praćenje napada na novinare saopštio je da je do kraja prošle godine od 2004. bilo 85 napada na novinare, a samo prošle godine ih je bilo 11, uključujući i napade na imovinu medija. Rekao je da imaju korektnu saradnju sa tužilaštvom i policijom.

Marković je podsjetio i na nedavna hapšenja novinara, što je, prema njegovom mišljenju, takođe vid napada na novinara.

“Nažalost, smatramo da nijedan ključni slučaj nije potpuno rasvijetljen i doveden do kraja. Nemamo ni odgovore od tužilaštva ko je imenom i prezimenom doprinio da slučajevi, među njima i ubistvo Duška Jovanovića, ostanu nerasvijetljeni”, kazao je Marković.

Dio poslanika DF-a se vratio u salu, kako bi postavljali pitanja Stankoviću, Veljoviću i Markoviću.

“Ova vlast je političko krilo organizovanog kriminala”, rekao je poslanik DF-a Nebojša Medojević nakon što je tražio od Stankovića odgovore u vezi istrage koja se odnosi na ubistvo Duška Jovanovića.

Uslijedila je pauza nakon sto su iz DPS-a burno reagovali na Medojevićeve riječi, prije svih poslanik Milorad Vuletić koji je, pri izlasku, pozvao i Medojevića da izađe.

Ubrzo je sjednica nastavljena.

Poslanik DF-a Predrag Bulatović pročitao je pitanja koja su iz DF-a namjeravali da postave, ali je kazao da neće učestvovati dalje u radu odbora, jer su nezadovoljni načinom rada koji je predložio predsjednik Odbora Branko Čavor.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve