Uprava policije je u Kišinjevu preuzela jednogodišnje predsjedavanje Asocijacijom šefova policija zemalja Jugoistočne Evrope – SEPCA od Republike Moldavije.

Veljović

Direktor Uprave policije Veselin Veljović koji od danas predsjedava ovom međunarodnom policijskom Asocijacijom kazao je da je ovo velika čast za crnogorsku policiju i državu Crnu Goru ali i odgovornost.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Veljović je najavio formiranje zajedničkih policijskih istražnih timova radi snaženja regionalne i međunarodne operativne saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala, sa posebnim akcentom na otkrivanju i sprječavanju trgovine opojnim drogama, oružjem, trgovine ljudima i sprječavanje visokotehnološkog kriminala kao i na operativnoj saradnji u oblasti finansijskih istraga i pranja novca.

Na Generalnoj skupštini razgovaralo se o tekućim i budućim aktivnostima koje se sprovode među policijama zemalja članica ove asocijacije.

“Predstavnici policija zemalja Jugoistočne Evrope usvojili su na ovom zasijedanju steteški dokument Procjena opasnosti od teškog i organizovanog kriminala SEPCA, koji je izrađen u skladu sa metodologijom EUROPOL SOCTA. U izradi ovog strateškog izvještaja su učestvovali i kriminalistički analitičari policija zemalja članica ove Asocijacije osiguravajući podatke i analize koje su doprinijele kvalitetu ovog dokumenta”, saopšteno je iz UP.

Crna Gora će tokom svog predsjedavanja izraditi strategiju i akcioni plan za njeno sprovođenje zajedno sa relevantnim međunarodnim partnerima – Repubilkom Italijom, Austrijom, PCC SEE, IPA2017, Europol, INTERPOL i SELEC, sa kojima već ima uspostavljenu kvalitetnu međunarodnu policijsku operativnu saradnju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve