Crnogorska policija ima kapacitet da odgovori organizovanim kriminalnim grupama i najtežim krivičnim djelima, djelovanjem usmjerenim na otkrivanju, lišavanju slobode i procesuiranju svih odgovornih, poručio je direktor Uprave policije Veselin Veljović tokom redovnog sastanka u CB Nikšić, kojem su prisustvovali njegovi saradnici, pomoćnik direktora Nikola Janjušević, kao i odgovorne starješine ovog centra, stanica policije Šavnik i Plužine i starješine granične policije.

foto Uprava policije

Istaknuti su rezultati rada iz protekle godine, gdje je akcentovan kvalitetan i efikasan rad policije.

“Policija u Nikšiću radne zadatke iz svoje nadležnosti obavlja sa najvećim stepenom profesionalne odgovornosti i posvećenosti što bezbjednosnu situaciju u ovoj opštini čini stabilnom, a dobri radni rezultati su evidentni u preventivnom, operativnom, procesnom i sveukupnom bezbjednosnom kontekstu”, kazao je načelnik Tihomir Goranović.

Načelnik je istakao i da je „u protekloj godini rasvijetljeno 79 odsto krivičnih djela po nepoznatom izvršiocu, što je ishod efikasnog rada svih operativnih struktura policije u Nikšiću“.

“Cijeneći aktuelnu situaciju, u Crnoj Gori preovladava osjećaj razboritosti i podijeljene odgovornosti u poštovanju zakonskih normi da okupljanja protiču bez narušavanja javnog reda u čemu će policija dosljedno istrajati“, kazao je Veljović.

Osim toga, on se tokom ove radne posjete sastao i sa predsjednikom Opštine Nikšić Veselinom Grbovićem gdje je konstatovana kontinuirano dobra saradnja lokalne zajednice i policije i potvrđena spremnost za nastavak građenja partnerskih odnosa radi opšteg interesa svih građana u opštini Nikšić.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve