Direktor Uprave policije Veselin Veljović kazao je za Dan da crnogorska policija prati bezbjednosnu situaciju i nastavlja sa proaktivnim djelovanjem prema bezbjednosno interesantnim licima i članovima organizovanih kriminalnih grupa radi suzbijanja kriminalnog dje lovanja uprkos aktuelnom stanju koje nas je zadesilo zbog virusa korona.

“Policija će intenzivno i svakodnevno pratiti djelovanje kriminalnih grupacija i obezbijediti pojačan nadzor i efikasne odgovore u interesu bezbjednosti”, istakao je Veljović.

Dodao je da će koristiti represivne mjere prema svakom obliku kriminalnog djelovanja, posebno prema organizovanim kriminalnim grupama.

“Možemo konstatovati da od početka primjene privremenih mjera Ministarstva zdravlja o sprečavanju i širenju virusa korona u Crnoj Gori nije registrovano pojačano djelovanje kriminalnih grupa niti drugih bezbjednosno rizičnih pojava”, saopštili su iz Uprave policije.

Direktor policije pozvao je sve na zajedništvo i solidarnost, jer je zdravlje građana na prvom mjestu.

“Privremene mjere shvatite ozbiljno zbog svog zdravlja i zdravlja vaših najbližih. Kontrolisaćemo sve kojima je izrečena mjera samoizolacije i sankcionisaćemo neodgovorne pojedince koji budu mjere kršili i tako ugrožavali javno zdravlje Crne Gore. Prevencija je najučinkovitija mjera u borbi protiv svih epidemija. Poslušajte savjete medicinske struke, budite odgovorni prema sebi i prema drugima kako bismo zajedno na taj način izbjegli posledice koje mogu biti nesagledive. Pozivam građane da udružimo snage u odgovoru na potencijal prijetnji od virusa korona i posledica sa kojim se susreće današnjica”, poručio je Veljović.

Poslednjih dana pripadnici policije, zajedno sa kolegama iz SAJ-a i Posebne jedinice policije, redovno vrše pojačane kontrole bezbjednosno interesantnih osoba. Kroz te akcije zaplijenjeni su oružje, droga, eksplozivi, novac i drugo. Takođe, priveden je i određeni broj lica na dalje postupanje nakon pregleda vozila i pretresa.

Pripadnici Posebne jedinice policije, takođe, uz redovne dnevne aktivnosti, ovih dana česta su podrška cetinjskoj policiji.

“Uprava policije jedan je od državnih organa koji je nadležan, odnosno, koji učestvuje u obezbjeđivanju i sprovođenju zaštite stanovništva od novog virusa korona, i koja se stara o sprovođenju naređenih mjera Ministarstva zdravlja iz svoje nadležnosti, za šta je opredijeljen optimalan broj policijskih službenika”, pojasnili su iz Uprave policije.

Crnogorka policija za sada je uhapsila pet osoba zbog krivičnih djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. Četiri osobe su lišene slobode u Podgorici, a jedna u Mojkovcu.

Podsjetimo i da je Međunarodna kriminalistička policijska organizacija Interpol izdala zvanično saopštenje u kojem apeluje na opreznost jer, po njihovim procjenama, određene kriminalne strukture vrlo vješto koriste situaciju u vezi sa virusom korona da vrše finansijske prevare putem interneta.

Iz Uprave policije Crne Gore su upozorili i da je zbog širenja lažnih vijesti u vezi virusa korona lišena slobode jedna osoba.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve