Direktor Uprave policije Veselin Veljović danas se sastao sa ambasadorkom Velike Britanije u Crnoj Gori Karen Medoks.

Veljović je ambasadorki Medoks poželio dobrodošlicu u Crnu Goru i uspjeh u misiji u našoj državi te izrazio uvjerenje da će svojim angažmanom doprinijeti nastavku tradicionalno dobrih odnosa naše dvije zemlje.

Veljović je istakao važnost imenovanja rezidentnog oficira za vezu HMRC-a u Crnoj Gori što će značajno doprinijeti efikasnom i djelotvornom radu policije u suzbijanju finansijskog kriminala.

Veljović je naglasio značaj podrške koju je Ambasada Velike Britanije pružila Upravi policije na realizaciji izuzetno važnog projekta za Upravu policije – strateškog Projekta uvođenja sistema za obradu i obavještajnu analizu podataka takozvanog Entiti menadžment sistema.

“Ovaj projekat će osnažiti kriminalističko – obavještajnu analitičku crnogorske policije i podići nivo operativne efikasnosti Uprave policije u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.“, istakao je direktor Veljović.

Ambasadorka Medoks je navela da partnerstvo Uprave policije i bezbjednosnih službi Velike Britanije se temelji na zajedničkoj predanosti u borbi protiv organizovanog kriminala i to je svakako jedna od najznačajnih oblasti u kojima uspješno sarađujemo.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve