Direktor Uprave policije Veselin Veljović i ambasadorka Francuske Kristin Tudik Gaborit danas su potpisali Sporazum o donaciji.

Veljović i ambasadorka Francuske potpisali sporazum o donaciji

“Republika Francuska ovim sporazumom donira Upravi policije sistem za balistički identifikaciju kao i obuku od strane eksperata za operativno korišćenje ovog sistema. Vrijednost ove donacije se procjenjuje na 220.000 eura. Potpisivanje ovog sporazuma potvrđuje tradicionalno dobre odnose Republike Francuske i Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Francuska kao partner na putu ka evropskoj zajednici ovakvim i sličnim aktivnostim u kontinuitetu daje značajan doprinos integracionom procesu Crne Gore, dodaju u saopštenju iz Uprave policije.

“Donacija je potvrda partnerskih i prijateljskih odnosa službi bezbjednosti koji su se gradili u kontinuitetu na obostrano zadovoljstvo uz uvjerenje da će se saradnja u oblasti kriminalističkih istraživanja u narednom periodu dodatno unapređivati”, kazao je Veljović.

Ambasadorka je istakla da će Francuska nastaviti da jača kapacitete crnogorske policije u oblasti forenzičkih vještačenja.

“Bezbjednost Evrope se ne završava na njenim granicama pa je saradnja službi za sprovođenja zakona u oblasti međunarodne policijske saradnje od ključnog značaja.

Današnja donacija je dio podrške Francuske koja će se sprovesti i nadalje doprinijeti u realizaciji obaveza u okviru procesa ispunjavanja preporuka Evropske komisije”, navedeno je u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve