Sistem bezbjednosti će očuvati mir i bezbjednost svih građana, a posebno osjećaj sigurnosti manjinskih naroda, poručio je direktor Uprave policije Veselin Veljović tokom radne posjete Bijelom Polju.

Veselin Veljović

Veljović je istakao da u ovom momentu poseban senzibilitet treba usmjeriti na zaštitu manjinskih naroda, i svih građana naročito u trenucima kada su primjetni govor mržnje i netolerancije u sporadičnim izjavama neodgovornih pojedinaca.

“Bezbjednosna situacija u državi je stabilna, a incidenti koji su zabilježeni prethodnih dana su izolovani slučajevi“, kazao je Veljović.

Svjedoci smo da se u javnosti plasiraju brojne dezinformacije koje za cilj imaju uznemirenje javnosti, a konstatuju se i pritisci na građane zbog vjerskih ili drugih razloga.

“Važno je da građani cijene aktuelnu situaciju i da ne podliježu pritiscima i provokacijama, kao i to da sve ovakve slučajeve prijave policiji. Operativni sastav policije djeluje jedinstveno u aktuelnom ambijentu kada je potrebno obezbijediti mirno odvijanje okupljanja građana koji ostvaruju svoje zagarantovano demokratsko pravo na iskazivanje mišljenja i uvjerenja“, naglasio je Veljović.

Ističe da policija pokazuje visok stepen tolerancije, a zakonom propisana ovlašćenja se primjenjuju samo u izuzetnim slučajevima kada je neophodno očuvati stabilnost reda i mira.

Veljović boravi u Bijelom Polju u radnoj posjeti Centru bezbjednosti u okviru koje je organizovan sastanak kojem je prisustvovao pomoćnik direktora Zoran Lazović i odgovorne starješine ovog centra, Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac i Regionalnog centra granične policije “Sjever“.

Prezentovani su rezultati rada u protekloj godini, a razgovaralo se i o važnim pitanjima vezanim za bezbjednost građana i u ovoj lokalnoj zajednici.

“Na području koje svojom nadležnošću obuhvata Centar bezbjednosti Bijelo Polje, u godini koja je za nama registrovano je 238 krivičnih djela, što je za devet odsto manje u odnosu na 2018. godinu. Nadležnim tužilaštvima podnijeto je 215 krivičnih prijava protiv 238 lica zbog sumnje da su izvršili određena krivična djela. Takođe, rasvijetljena su i tri krivična djela iz prethodnog perioda“, saopštio je načelnik Miloš Bulatović.

Osim toga, Veljović se tokom ove radne posjete sastao i sa predsjednikom Opštine Bijelo Polje Petrom Smolovićem gdje je zaključeno da je saradnja policije i opštinskih organa u kontinuitetu na visokom nivou.

Smolović je ocjenio da stabilan ambijent podstiče i privlači nove investicije za dobrobit svih građana koji žive u ovoj Opštini.

“Bjelopoljska opština je primjer multietničkog sklada i to je vrijednost koju treba čuvati, a dosadašnja saradnja sa lokalnom zajednicom je naišla na sve pohvale”, poručeno je na sastanku.

Policija sa partnerskim službama i organizacijama na lokalnom nivou odlučno i posvećeno radi na tome da se svaki građanin, bez obzira na različitosti, osjeća sigurno i spokojno, što je konstatovano na današnjem sastanku.

Zaključeno je da je zaštita svih građana i njihovih porodica prioritet od kojeg policija neće odstupiti.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve