VDT demantuje Vijesti: Ljiljani Klikovac nije oduzet predmet

Tužiteljka Klikovac će se obratiti nadležnim tijelima koja se bave medijima zbog pokušaja povrede njenog profesionalnog ugleda. Žalbe će biti podnijete medijskog savjetu za samoregulaciju, Ombudsmanu Vijesti, obzirom da je ovaj medij objavio informaciju o navodnom oduzimanju predmeta.

Iz Vrhovnog državnog tužilaštva juče su demantovali navode pojedih medija da je vrhovni državni tužilac Ivica Stanković oduzeo od Ljiljane Klikovac, rukovodioca podgoričkog Osnovnog tužilaštva, predmet navodnog lažnog svjedočenja protiv predsjednika Skupštine i Socijaldemokrata Crne Gore Ivana Brajovića i još nekoliko osoba i dodijelio ga u rad drugom tužiocu, pišu Dnevne novine.

Kako je saopšteno Dnevnim novinama iz Vrhovnog državnog tužilaštva, pomenuti predmet nije oduzet, već je Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici taj predmet shodno zakonu dostavilo Vrhovnom državnom tužilaštvu na razmatranje.

-Informacija o predmetu na koji se odnose Vaša pitanja dostavljena je poslaniku Aleksandru Damjanoviću. Ne radi se o oduzimanju predmeta, već je Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici navedeni predmet dostavilo Vrhovnom državnom tužilaštvu na razmatranje'” saopšteno je Dnevnim novinama iz VDT-a.

Naime, nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović je 18. aprila ove godine od Stankovića tražio informacije o tome u kojoj je fazi predmet lažnog svjedočenja Ramada” i šta je preduzeo kako bi se, kako je naveo poslanik, spriječila opstrukcija pravde s obzirom na to da su tri rješenja o odbacivanju prijave protiv Brajovića nezakonita.

U odgovoru koji je dobio Damjanović jasno stoji da je Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici navedeni predmet dostavilo je Vrhovnom državnom tužilaštvu na razmatranje i isti je dodijeljen u rad”.

Prema saznanjima Dnevnih novina, tužiteljka Klikovac će se obratiti nadležnim tijelima koja se bave medijima zbog pokušaja povrede njenog profesionalnog ugleda. Žalbe će biti podnijete medijskog savjetu za samoregulaciju, Ombudsmanu Vijesti, obzirom da je ovaj medij objavio informaciju o navodnom oduzimanju predmeta.

Komentari

avatar