Nakon iznijetih navoda u medijima jednog stranog turiste da je u pasoš stavio novac i ušao u Crnu Goru bez kontrole, policija je utvrdila je da navodi nijesu tačni, ali i da je on zajedno sa osobama koje su sa njim prešle granicu počinio krivično djelo zbog čega su uhapšeni.

foto printscreen

Policija je utvrdila da je njemački državljanina D.R. (31) dao izjavu i da je bio u društvu sa A.I. (26) sa Kosova, sa boravkom u Njemačkoj, Š.J. (22) iz Sirije, sa prebivalištem u Njemačkoj i F.F. (26) iz  Njemačke.

D.R. je naveo da je prilikom ulaska u Crnu Goru, na graničnom prelazu Božaj u pasoš stavio određenu količinu novca, te da je na taj način uspio da pređe granicu bez dalje kontrole te i bez neophodnog PCR testa prilikom ulaska u Crnu Goru iz Albanije.

“Nedugo nakon ove izjave on je identifikovano, ali i osobe koje su sa njim prešle državnu granicu Crne Gore. Od njih su prikupljenja obavještenja a nakon sprovedene kriminalisitičke obrade utvrđeno je da izjava data medijima nije tačna ali i da su počinili krivčno djelo zbog čega su uhapšeni. Prikupljena su obavještenja od novinara i od kamermana koji su zabilježili ovu izjavu”, saopštila je Uprava policije.

Obaviješten je nadležni državni tužilac koji je naložio da se ispitaju navodi interjua i sve druge okolnosti.

“Sprovedena kriminalistička obrada ukazala je na sumnju da su ova lica 8. jula prešla državnu granicu na graničnom prelazu Božaj iz Albanije u Crnu Goru. Oni su prilikom kontrole na granici saopštili da kroz Crnu Goru samo prolaze u tranzitu, te da nastavljaju svoj put sa krajnjim odredištem u Njemačkoj, ali nisu kazali da ostaju u Crnoj Gori na ljetovanju i da u Ulcinju imaju rezervisan smještaj”, pojasnili su u Upravi policije.

Na ovaj način D.R., A.I., Š.J. i F.F. su doveli u zabludu policijske službenike i počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti i po nalogu nadležnog državnog tužioca su uhapšeni.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve