Utorak, 5 Jula, 2022
Rubrika:

UTIHNULA GOVEČAD I KUČKE: Dokle se stiglo?

Ovaj polupismeni šampion podmukle manipulacije ponovo je uradio ono što najbolje radi - okrenuo je priču sa kriminala i korupcije na ’’zaštitu nezavisnosti Crne Gore’’ usput lamentirajući nad svojom sudbinom i optužujući ’’sve i svja’’ da mu je bezbjednost ugrožena. A za te svoje morbidne žalopojke koje vrijeđaju inteligenciju, po ustaljenom običaju dobio je bezrezervnu podršku medija koji od njega prave nacionalnog heroja. Na ogormnu štetu države Crne Gore i onih koji je istinski vole i poštuju!

Vidjeli smo inkriminišuću dokumentaciju, transkripte koji duboko kompromituju čitavu crnogorsku policiju i sektor bezbjednosti, uvjerili se u komunikaciju kriminalaca i policajaca. Sve to nije poslao duh čiča Draže iz srBskog sveta da bi urušio temelje Crne  Gore, već Europol da bi nam pomogao da kao društvo vidimo ono na što se uporno godinama žmuri.

I naravno posle toliko nepobitnih dokaza, sugestija relevantne evropske bezbjednosne institucije, jasnih naznaka o koruptivno-kriminalnim radnjama uslijedila je munjevita akcija, ali čini se u perifernom smjeru – pripadnici specijalnog policijskog odjeljenja izvršili su pretres u prostorijama Privrednog suda u Podgorici i priveli predsjednika tog suda Blaža Jovanića, i još nekoliko relativno anonimnih osoba!?

Kardinal, Junior, Zli poručnik i ostala ekipa se pri tom ne pominju i pored gomile jasnih dokaza. Umjesto policijske akcije koja bi bila usmjerena na smirivanje javnosti kojoj nije nimalo svejedno nakon dokaza o prisnoj komunikaciji kriminalaca i policije, dobili smo izjavu gotovo uplakane suklepine koja je do skoro obavljala funkciju glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Milivoje Katnić, samoproklamovani Lovćenski Tajnovidac, prorok i epidemiolog sa tendencijom za zataškavanje slučajeva i potrebom da hapsi Europol: ”Molim ih ponizno kao sto su molili Ćirilo i Metodije, ja se osjecam ka intencija bar jednog od njih”, ”Ja nijesam vudu vrač pa da mogu vudu magijom da ometam nekoga pa ni tuzioca Savovica”, ”Ja sam prilično usmeniji nego pismeniji bez obzira na školu koju sam završio”

Ovaj polupismeni šampion podmukle manipulacije ponovo je uradio ono što najbolje radi – okrenuo je priču sa kriminala i korupcije na ’’zaštitu nezavisnosti Crne Gore’’ usput lamentirajući nad svojom sudbinom i optužujući ’’sve i svja’’ da mu je bezbjednost ugrožena. A za te svoje morbidne žalopojke koje vrijeđaju inteligenciju, po ustaljenom običaju dobio je bezrezervnu podršku medija koji od njega prave nacionalnog heroja. Na ogormnu štetu države Crne Gore i onih koji je istinski vole i poštuju!

Kukao je kako je ’’Lazović kolateralna šteta u pokušaju da se naruši nezavisnost Crne Gore’’, a optuživao je DF, premijera Dirtana Abazovića da žele da ga predstave kao nesposobnog (što nije teško, jer je odavno dokazano). Osumnjičeni prikrivač kriminalnih radnji je pri tom optužio i Abazovića ’’da se pridružio ovim aktivnostima i komentarima doveo u opasnost njegov i život njegove porodice”.

Milivojeve nebuloze, ubrzo će biti rezultata

Komentarišući izjavu bivšeg specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da je policijski službenik Petar Lazović kolateralna šteta, Abazović je je bio jasan – kazao je ’’da je to nebuloza’’ i da bezbjednost bivšeg specijalnog državnog tužioca nije ugrožena.

Petar Latović: Nije pozvan ni na saslušanje

Na pitanje kako komentariše Katnićevu izjavu da je policijski službenik Petar Lazović kolateralna šteta, Abazović je ocjenio ’’da Katnić dolazi do takvih zaključaka na osnovu ličnih frustracija’’.

Da javnost ne bi zaboravila i skrenula sa teme zbog drugih slučajeva koje otvara SDT, Abazović je napomenuo da je predmet oko dokumentacije Europola vezan za komunikaciju Lazovića i Zvicera u obradi.

Dritan Abazović: Za sad smo od njega dobili samo šuplju priču

”Predmet u Specijalnom državnom tužilaštvu je u toku, predat je tužiocu na obradu i mislim da ćemo brzo imati rezultate kada je u pitanju konkretni slučaj. Službenici koji rade protivzakonito biće udaljeni iz službi i to će se raditi u kontinuitetu”.

’’Katnić i Čađenović da odgovaraju za veća djela od onih koja se na teret stavljaju Medenici’’

Demokratski front, nakon Katnićeve morbidne žalopojke koja je ispunjavala naslovnice i udarne termine gotovo svih medija u Crnoj Gori, organizovao je juče konferenciju za medije.

Andrija Mandić i Milan Knežević

Jedan od lider DF-a Andrija Mandić je kazao da on, Milan Knežević i Nebojša Medojević nemaju nikakve veze sa Katnićevom budućnošću i da niti žele, niti prizivaju bilo čiju smrt.

”Ali tražimo da se zakon primjenjuje jednako za sve i da pravda zakuca na svačija vrata”, rekao je Mandić.

Optužio je Katnića da prebacuje odgovornost na njih, a potom pozvao glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića da Katnića i Sašu Čađenovića pošalje u “sigurnu kuću” – spuški zatvor.

Predsjednik Demokratske narodne partije, jedan od lidera Demokratskog fronta, poslanik u Skupštini i predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević je poručio da Milivoje Katnić i Saša Čađenović ’’moraju da odgovaraju za veća djela od onih koja se na teret stavljaju Vesni Medenici’’.

On je pozvao tužioce da koliko je danas (juče) saslušaju i privedu Milivoja Katnića i Sašu Čađenovića.

Saša Čađenović: Da li je samo slušao Katnića?

„Žao mi je kad vidim Katnića šta se desilo sa onom gromadom, da plačnim glasom pokušava da se sakrije od zloupotreba službenog položaja. Nije ništa strašno, on i Čađenović u Istražnom zatvoru neće biti zajedno, a neće biti ni sa pripadnicima kavačkog klana. Možda će biti sa nekim silovateljem ili bombašem. Ako ne puši propušiće tamo, nek mu donesu šteku nedjeljno“, naveo je Knežević, na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Utihnuli dežurni kritičari

Osim što za sada nema nikakvog epiloga u nečemu što izgleda kao nedvosmisleni primjer korupcije i saradnje policije i kriminalnih klanova, initeresantno je da su dežurni kritičari koji se hrane aferama prosto utihnuli.

Vanja Ćalović: Da li je otišla na Adu Bojanu dok se ne slegne prašina?

Jedna od najpoznatijih grantogutačica u regionu, bivša funikcionerka najgore vlade u istoriji i direktorica NVO MANS Vanja Ćalović Marković ovih dana kao da je propala u zemlju. Od nje nema ni traga ni glasa iako su objelodanjena dokumenta koja razotkrivaju možda i najveću kriminalnu aferu koja je ikad potresla Crnu Goru. Mada, možda je odlučila da sebi da oduška i povede svoje kučke, da evociraju uspomene na divno druženje na Adi Bojani.

Osim krvoločne grantoprežačice Vanje Ćalović Marković, nema ni čuvenog lovca na zmajeve iz tabloda Vijesti Željka Tompusa Ivanovića koji je takođe u svojim polupismenim brljotinama gledao što više da se iživi nad bivšom predsjednicom Vrhovnog suda Vesnom Medenicom.

Željko Ivanović (lijevo bez šešira): Mora da piše tužbalicu pa ne stiže da piše o kriminalnu, mada se možda umorio od targetiranja Medenice

Kada je u pitanju najveća kriminalna afera koja je otvorena pod uticajem zapadnog faktora, čuveno ’’govedo’’, kako su ga zvale kolege u redakciji, ostalo je nijemo. Ali možda i treba razumijeti čovjeka, jer jednostavno nema vremena od pisanja tužbalica poznatim neprijateljima Crne Gore i saradnicima stranih obavještajnih službi.

Sve u svemu, ekipa je odlučila da zaćuti, jer što bi se neko bakćao predmetom koji je Europol eksplicitno razotkrio i ponudio jasne dokaze uz napomenu da to treba da bude prioritet, kad imaju sudije koje su možda, upletene u neke sumnjive predmete. Oni su mnogo lakša meta za ciljano linčovanje, dizanje tiraža i dobijanja grantova.

U.P.A.

Najnovije

Tri posade gasile požar kod Dječije bolnice

Ublizini Dječije bolnice u Podgorici danas je oko 14.11 časova došlo do požara, saopštili su iz Službe zaštite i spašavanja. Kako je saopšteno, na prijavljenu...

Samardžić povukao kandidaturu za sudiju Ustavnog suda

Saša Samardžić povukao je kandidaturu za sudiju Ustavnog suda Crne Gore, saopšteno je danas iz parlamenta. Konsultativno saslušanje Samardžića trebalo je da bude obavljeno sjutra,...

Đurović: Pandemija kovida podsjetila na ranjivost ljudskih prava, žene i ovog puta odigrale značajnu...

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović koja boravi u Birmingemu povodom održavanja godišnjeg zasijedanja Parlamentarne skupštine OEBS, na poziv predsjednice Odbora za prava žena i jednakost...

Okupljanje u Nikšiću 13. jula, lokalna vlast podmuklo i zlonamjerno pokušava da unese zabunu...

Dan državnosti Crne Gore 13. jul ove godine će se obilježiti javnim okupljanjem građana u Nikšiću, na Trgu slobode, saopštili su iz Foruma slobodnih...

Ombudsman: Toksikološki nalaz o dešavanjima na Cetinju u fazi izrade, nije smio biti objavljen

Povodom medijskih objava o izvještaju dr Sandre Đuranović o upotrebi hemijskih sredstava tokom protesta na Cetinju 5. septembra, koji je sačinila za potrebe institucije Zaštitnika, kao...

Najčitanije

Povezano

SDT: Podignuta optužnica protiv Vukčevića i njegovih saradnika

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv nekadašnjeg predsjednika Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda Zorana Vukčevića, direktora Sektora za kredite Zorana Vujovića, šefa Sektora za...

SDT podiglo optužnicu protiv šefa filijale CKB: Oštetio banku za više od 130.000 eura?

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv rukovodioca u filijali Crnogorske komercijalne banke u Podgorici Vlada Pavićevića i još četiri osobe koje su mu pomogle da zloupotrebom...

Mandić: Zašto Tužilaštvo ne pozove Zorana Lazovića i njegovog sina Petra; Abazović: Mislim da su vrlo uznemireni

Lider DF-a Andrija Mandić pitao je danas predsjednika Vlade Dritana Abazovića "zašto se zastalo u borbi protiv organizovanog kriminala, koja je počela hapšenjima u...

SRAMNO Mandić mora da plati odštetu jer se branio od medijske torture: ”Ivanović napadao moju porodicu, to nijesam mogao da odćutim”

Vijeće Višeg suda u Podgorici, kao drugostepeni, kojim je presjedavao sudija Milorad Marotić, predsjednik vijeća i članovi Vojislavka Vuković Goločevac i Milica Čukić presudili...

Komentari

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
10.05.2022-17:06 17:06

Duboki NAKLON gospodinu sa sesirom,a Govedo pored njega pod hitno u sanitarnu kadu par metara ispod zemlje,jer takvo SMECE kao sto je Govedo Ivanovic ne moze reciklazno dvoriste preraditi u nesto koriisno.Dakle SMECE je SMECE.

Zorica
10.05.2022-21:10 21:10

Ivanović, Esad Kočan, Milka Tadić, neka Milena Perović, Zoran Radulović … Sve smeće novinarsko na čelu sa Miškom Perovićem

Neko tamo
10.05.2022-22:30 22:30

Ovo debilno glupo govedo je davno trebalo da bude iza resetaka
Jedan glupan govece koji glumi moralistu a zapravog jednog tajkuna