Uprava javnih radova ugovorila je danas realizaciju projekta rekonstrukcije zapadne tribine stadiona Sutjeske u Nikšiću, za koju će Vlada Crne Gore i Fudbalski savez izdvojiti blizu 4,6 miliona eura, sopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Idejno rješenje

“Nikšićko preduzeće “Roaming Montenegro” doo, koje je u postupku javne nabavke proglašeno najpovoljnijim ponuđačem, obavezalo se da radove završi u roku od 12 mjeseci od uvođenja u posao.

Od ukupne ugovorene vrijednosti, Vlada će budžetom za 2020, 2021. i 2022. godinu opredijeliti sredstva u iznosu od 3,3 miliona eura, dok će ostatak sredstava obezbijediti FSCG”, navodi se u saopštenju.

Idejno rješenje

Rekonstruisani objekat imaće prizemlje i tri sprata, a ukupna bruto površina, zajedno sa tribinom za gledaoce kapaciteta 3.200 sjedišta, iznosiće oko 6.200 metara kvadratnih.

“Realizacijom ovog projekta steći će se uslovi za unapređenje kvaliteta rada Fudbalskog kluba “Sutjeska”, posebno kada je riječ o mlađim kategorijama, kao i za ispunjavanje evropskih standarda prilikom organizacije zvaničnih utakmica.

Idejno rješenje

Projekti modernizacije sportske infrastrukture u kapitalnom budžetu Vlade Crne Gore zauzimaju sam vrh prioriteta, a ukupna vrijednost investicija u ovoj oblasti, koje trenutno realizauje Uprava javnih radova, iznosi oko 20 miliona eura”, piše u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve