Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan uručio je danas, kao što je i obećao početkom novembra, ključeve korisnicima šest socijalnih stanova u naselju Gruda.

Dobitnici socijalnih stanova

Stanove, površine od 26 do 31 kvadratni metar, u zakup su dobili Mario Radović, Olivera Ratković, Stanka Simović, Jovanka Todorović, Boban Vlahović i Radmila Krstajić.

“Drago mi je što smo u prilici da vam pognemo da riješite jedno od najvažnijih životnih pitanja i što će od danas teškoće sa kojima ste se suočavali biti iza vas. Kao vaš sugrađanin i gradonačelnik radujem se što ćete Novu godinu započeti u novim stanovima. Neka vam 2020. donese dobro zdravlje i svaki drugi prosperitet“, kazao je on.

Kašćelan je podsjetio da je lokalna uprava Programom razvoja za 2020. godinu planirala gradnju zgrade za socijalno stanovanje, za šta je opredijeljeno 300 hiljada eura od ukupno pola miliona eura koliko bi trebalo da bude potrošeno za njenu izgradnju do 2021. godine.

Ta zgrada nalaziće se u Belvederskoj ulici, a trebalo bi da ima oko 30 stanova. U toku je gradnja i stambenog objekta za tročlanu porodicu na Crnoj gredi, kojoj je u požaru izgorio stan.

Korisnik socijalnog stana Boban Vlahović, koji je učenik bez roditeljskog staranja, zahvalio se Prijestonici Cetinje i gradonačelniku Kašćelanu.

“Hvala vam na svemu šta ste uradili za mene i moju porodicu. Mislio sam da se ovo može dogoditi samo u snu“, naveo je on.

Korisnica stana je i Jovanka Todorović, koja kaže da je presrećna i da nije očekivala da može riješiti stambeno pitanje na ovakav način.

“Svima smo zahvalni“, navela je ona, dodajući da njeno domaćinstvo broji četiri člana, od kojih su dvoje djeca.

Penzionerka Stanka Simović kaže da je bez riječi.

“Hvala, svako dobro i svu sreću vam želim“, rekla je ona.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve