Pobjednicima konkursa za osnovce i srednjoškolce “Ja sam Evropa” uručene su danas nagrade za najbolje video zapise, kojima su učenici pokazali zašto smatraju da su već dio Evrope.

U kategoriji osnovaca, prvo mjesto je osvojio Đorđije Nišavić, učenik V razreda škole “Vladimir Nazor”, drugo Andrija Mišović, učenik IV razreda osnovne škole “Dušan Đukanović” iz Nikšića, dok je na trećem mjestu Amina Selami, učenica VIII razreda podgoričke škole “Marko Miljanov”.

Među srednjoškolcima je na prvom mjestu Anja Radulović, učenica III razreda Gimnazije “Slobodan Škerović” iz Podgorice, Andrija Zeković, učenik I razreda podgoričke Srednje ekonomske škole “Mirko Vešović” osvojio je drugo mjesto, a treće Lejla Srdanović, učenica I razreda Srednje mješovite škole “Baćo Bešić” iz Plava.

Autori šest najboljih radova, po troje u obje kategorije, nagrađeni su laptopom, tabletom i pametnim satom.

Kako ističu u saopštenju, Generalni sekretarijat Vlade je, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, a u okviru projekta EU4ME, koji finansira EU, raspisao konkurs za učenike crnogorskih osnovnih i srednjih škola povodom obilježavanja Mjeseca Evrope. Zaintresovani osnovci i srednjoškolci su, putem video zapisa pokazali zašto su oni već dio Evrope, kao i koje vrijednosti dijele sa svojim vršnjacima iz zemalja EU. Na konkurs je stigla ukupno 141 prijava, a najbolje radove odabrao je stručni žiri, koji su činili crnogorska rediteljka Sara Stijović, profesor na Fakultetu dramskih umjetnosti Relja Eraković i crnogorski glumac Omar Bajramspahić.

Učenicima su nagrade uručile generalna sekretarka Vlade Crne Gore Nataša Pešić, i šefica Sektora za evropske integracije, politička pitanja, medije i informisanje u Delegaciji EU u Crnoj Gori Plamena Halačeva.

Kako je Halačeva rekla, pobjednici konkursa nijesu gubili vrijeme tokom izolacije, već su pokazali koliko su kreativni, motivisani i maštoviti.

“Priredili su nam uživanje kroz sjajne video zapise i pokazali da su oni najbolji portparoli Evropske unije. Nadam se da će svoju dobru energiju prenijeti na svoje vršnjake i doprinijeti da se mladi u Crnoj Gori u što većem broju uključe u stvaranje demokratskog i inkluzivnog crnogorskog društva”, navela je ona.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve