Utorak, 30 Maja, 2023
Rubrika:

Uručene Godišnje nagrade i priznanja Crnogorskog narodnog pozorišta

Nagrade se tradicionalno dodjeljuju na Dan Crnogorskog narodnog pozorišta 1. novembra, što ove godine nije bilo moguće zbog epidemiološke situacije koja je uslovila kasnije održavanje sjednice Pozorišnog savjeta

U Crnogorskom narodnom pozorištu uručene su nagrade i priznanja zaposlenima i saradnicima CNP-a za najbolje rezultate postignute u 2021. godini.

Nagrade se tradicionalno dodjeljuju na Dan Crnogorskog narodnog pozorišta 1. novembra, što ove godine nije bilo moguće zbog epidemiološke situacije koja je uslovila kasnije održavanje sjednice Pozorišnog savjeta.

Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Na prijedlog direktora, Savjet Crnogorskog narodnog pozorišta donio je odluku da godišnju nagradu za izuzetne umjetničke rezultate u 2021. godini dobiju glumci: Slavko Kalezić za uloge u predstavama “Đokonda” i “Omladina bez boga”, Branka Otašević za uloge u predstavama “Đokonda” i “Omladina bez boga”, i Andrea Mugoša, za uloge u predstavama “The effect” i “Omladina bez boga”.

Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Status doživotnog člana Crnogorskog narodnog pozorišta koji stiču dramski umjetnici u penziji, dobili su glumci: Olivera VukovićMomčilo PićurićDragan Račić i Gojko Burzanović.

Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Stipendiju “Velibor Bucko Radonjić” koja se dodjeljuje mladim autorima za izuzetne rezultate u oblasti pozorišne scenografije, kostimografije i likovne umjetnosti, dobila je Gordana Bulatović, studentkinja audio-vizuelnih umjetnosti.

Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Za rezultate postignute u produkciji, organizacionom, administrativnom i tehničkom sektoru, godišnje nagrade za 2021. godinu dobili su: Nela OtaševićJelena Milošević i Janja Ražnatović, izvršne producentkinje, Tajana Nedić, PR savjetnica, Maša Lalević, službenica za javne nabavke, Dejan Đurđević, organizator prodaje, Milodarka Radulović, arhivski tehničar, Rade Bešović, scenski rasvjetljivač, Milka Stojanović, scenska maskerka-vlasuljarka, Irena Ljumović, garderoberka, Rada Marković i Svetlana Damjanović, higijeničarke

Zahvalnice Crnogorskog narodnog pozorišta koje se dodjeljuju pojedincima ili pravnim licima koji su svojim saradničkim angažmanom doprinijeli afirmaciji CNP-a, dodijeljene su doktoru Nebojši Pucu Brnoviću, direktoru Urgentnog centra Kliničkog centra Crne Gore, i preduzeću “Dram d.o.o”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve