Građanski pokret URa pozvao je Vladu Crne Gore da što prije riješi problem sa bolnicom Meljine i nađe način kako ovu zdravstvenu ustanovu uvrstiti u sistem javnog zdravstva, jer je, kako tvrde, Vlada najodgovornija za sadašnju situaciju u toj bolnici.

Kako je kazao predsjednik hercegnovskog odbora URA Nikola Radman, upravo je Vlada DPS-a ovu bolnicu neuspješno privatizovala 2008. godine svom dugogodišnjem partneru i finansijeru kojeg se ovih mjeseci odriču – Atlas grupi Duška Kneževića.

“Radnici ove zdravstvene ustanove ne smiju biti kolateralna šteta još jedne neuspjele privatizacije i ispaštati zbog nesposobnosti i neumijeća odgovornih. Imamo situaciju da sve veći broj ljekara ove zdravstvene ustanove napušta svoja radna mjesta zbog kašnjenja plata i nesigurne budućnosti u ovoj ustanovi. Vlada mora odgovarati i pruzeti korak ka tome time što će ovu zdravstvenu ustanovu važnu za Herceg Novi i Crnu Goru ponovo vratiti pod okrilje javnog zdravstva”, ističe Radman.

Kaže da u Građanskom pokretu URA podržavaju proteste radnika ove bolnice i da će biti uz njih u bilo kojoj varijanti ukoliko procijene da im URA može biti od pomoći.

“Krajnje je vrijeme da se u ovoj državi ustanovi princip odgovornosti i da građani ne ispaštaju zbog pogubnih odluka nesposobne Vlade”, zaključuje Radman.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve